Prachtige culturele website voor het CBK Emmen

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen is aanbieder van beeldende kunst en vormgeving in Emmen en omgeving. Zoekende naar een gebruiksvriendelijk CMS en beeldende website die goed past bij een centrum beeldende kunst kwamen ze bij ons terecht. 

Aandacht voor beeldend materiaal

Het is misschien een open deur, maar voor een Centrum Beeldende Kunst is beeldmateriaal ontzettend belangrijk. Om een goede indruk te geven van wat bezoekers kunnen verwachten komt er veel beeldmateriaal terug in de website. Het meeste beeldend materiaal heeft dezelfde afmeting (3:2). Op deze manier kunnen alle afbeeldingen meteen geupload worden, zonder dat er al te veel bijgesneden hoeft te worden. In het Kirra CMS kan het CBK meteen inzoomen op foto’s met de feature Point of Interest (POI). Op deze manier kan er gemakkelijk een bepaald elementen van een foto worden uitgelicht of benadrukt. 
 

Focus op de core business

Bij het CBK Emmen zijn de tentoonstellingen de core business. Er zijn altijd 2 actuele tentoonstellingen - op de nieuwe homepage springen deze direct in het oog. Ook aankomende tentoonstellingen zijn relevant voor de bezoeker, deze hebben dan ook een duidelijke plek gekregen op de website. 

Inspelen op cultuureducatie

Scholen krijgen sinds 2012 jaarlijks een bedrag van de overheid voor cultuureducatie. Op deze ontwikkeling speelt CBK Emmen in door kunsteducatie aan te bieden. Dit wordt duidelijk aangeboden voor twee verschillende doelgroepen: het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Scholen krijgen een duidelijk inzicht in het aanbod door veel beeldmateriaal en er kan eenvoudig contact opgenomen worden.

Mobiele nieuwsbrief

Naast de website schaalt ook de nieuwsbrief mee wanneer deze via mobiel of tablet gelezen wordt en is hierdoor dus op alle apparaten goed leesbaar. Vanuit het Kirra CMS worden er met een paar klikken artikelen uit de website geselecteerd waarmee de nieuwsbrief direct wordt gevuld. Op deze manier kan de nieuwsbrief snel en eenvoudig worden samengesteld en kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van alle tentoonstellingen, activiteiten en het educatie-aanbod van CBK Emmen. 
 

Duidelijke openingstijden

Wat is er nou belangrijker dan dat bezoekers weten wanneer ze je kunnen bezoeken? Wanneer het CBK Emmen geopend is wordt dit vermeld op de homepagina met de tekst ‘nu geopend’. Dit voorkomt (onnodige) telefoontje en het belangrijkst - bezoekers komen niet voor een dichte deur te staan.

Bovenkant mobiele nieuwsbrief
Bovenkant mobiele nieuwsbrief

Meer weten over dit project? Neem contact op met Suze:

Persoonlijke aandacht in digitale communicatie Nij Smellinghe Responsive nieuwsbrief IT Academy