Responsive nieuwsbrief IT Academy Noord-Nederland

IT Academy Noord-Nederland is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Samenwerking Noord en IBM Client Innovation Center. De IT Academy zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden door middel van onderwijs, onderzoek en innovatie. 

De ontwikkeling van de website speelde een belangrijke rol in het krijgen van een eigen identiteit en het uitdragen hiervan. Maar met alleen een website was het nog niet klaar. IT Academy wilde mensen op de hoogte houden van ontwikkelingen, nieuwe opleidingen en evenementen. In dit artikel vertellen we hoe en waarom ze dit doen met een responsive nieuwsbrief.

Uitgelichte items

Soms verdient een nieuwsitem, opleiding of evenement net even wat meer aandacht. Hiervoor is het mogelijk om uitgelichte items toe te voegen aan de nieuwsbrief. Deze staan vaak bovenaan omdat ze het belangrijkst zijn. Ze hebben de maximale breedte met een grote afbeelding en een introductie. Hierdoor vallen deze items extra op.

Voorbeeld van een uitgelicht item
Voorbeeld van een uitgelicht item

Het opleidingsaanbod

De wens is om een groot deel van het opleidingsaanbod onder de aandacht te brengen. Door dit in een tabel te plaatsen wordt dit op een compacte en overzichtelijke manier weergegeven.

Alle opleidingen worden met Kirra beheerd in de website. Hierdoor hoeft de klant alleen maar opleidingen te selecteren die in de tabel moeten komen. De titel, het type opleiding en de startdatum worden automatisch ingevuld vanuit de website. Dit scheelt enorm veel tijd, voorkomt fouten en zorgt ervoor dat de website en nieuwsbrief altijd dezelfde informatie tonen. Door Kirra in te zetten, zorgt IT Academy voor een professionele, uniforme uitstraling terwijl de benodigde tijd voor het vullen minimaal is.

Compact overzicht van opleidingsaanbod
Compact overzicht van opleidingsaanbod

Evenementen

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd rondom IT. Deze worden onder de aandacht gebracht met de sectie 'evenementen' in de nieuwsbrief.

Ook deze staan altijd online dus hoeven alleen maar geselecteerd te worden in Kirra. De titel, afbeelding en introductie over het evenement worden automatisch ingeladen. Ook de link naar het artikel op de website, tijd en datum staan er automatisch in.

Overzicht van komende evenementen
Overzicht van komende evenementen

Niet sexy, wel effectief!

Nieuwsbrieven lijken in eerste instantie misschien niet zo sexy, maar het is bijzonder effectief. Veel online marketeers zien dit kanaal als een van de belangrijkste online kanalen. Meer dan de helft van de e-mails wordt geopend op een mobiele telefoon, het is dus een must dat een nieuwsbrief responsive en daarmee goed te is te lezen op een mobiele telefoon.

Leer hier meer over in ons whitepaper over e-mailmarketing.

Responsive nieuwsbrief IT Academy Ruim 20 organisaties publiceren jaarverslag over 2017 online met Kirra