Sportplein Groningen: het voorportaal voor sport en bewegen in de provincie

Sportplein Groningen is een samenwerkingsverband tussen negen partners in de provincie Groningen op het gebied van sport en bewegen. Door kennis, expertise en samenwerking te combineren willen de partners de topsport en de breedtesport in de provincie Groningen verbeteren. De missie van Sportplein Groningen is: Samen in beweging voor optimale sport in Groningen.

Partners Sportplein Groningen

De partners van Sportplein Groningen zijn: ROC Alfa-collegeNoorderpoortHanzehogeschool Groningen (Instituut voor Sportstudies), Rijksuniversiteit GroningenUMCGTopsport NOORDHuis voor de Sport Groningen,Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Zij komen regelmatig bij elkaar om kennis uit te wisselen op het gebied van actuele thema’s en onderwerpen in de sport.

Sportpleingroningen.nl: het digitale voorportaal

De website sportpleingroningen.nl is het voorportaal voor sport en bewegen in de provincie. Op de website staat een overzicht van 40 sportloketten. Ook toont de website een kaart waarop meer dan 2000 sportaanbieders en alle sportaccommodaties in de provincie te zien zijn. Verder brengt de website alle sportevenementen in kaart en leest u in het Sportblog meer over de ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen.

Updaten sportaanbod

Maar hoe houdt Sportplein Groningen de gegevens van 2000 sportaanbieders up to date? Wij hebben het voor Sportplein Groningen mogelijk gemaakt om vanuit Kirra de sportaanbieders te mailen met de vraag of hun gegevens nog steeds actueel zijn. In de mail staat een link naar een speciale pagina waar de sportaanbieders direct hun gegevens kunnen wijzigen. De gewijzigde gegevens worden vervolgens door Sportplein Groningen gecontroleerd. Bij goedkeuring worden de gegevens in de database aangepast en ontvangt de sportaanbieder een e-mailbevestiging met de melding dat het (gewijzigde) sportaanbod op de website zichtbaar is. Op die manier blijft Sportplein Groningen ook in de toekomst een voorportaal met actuele informatie over sport en bewegen in de provincie.

Website studievereniging ECU’92 Multisite Boerderijvakanties.nl