Technische realisatie evenementwebsite 24 uur cultuur

24 uur cultuur is een evenement van de Rotterdamse culturele organisaties en Rotterdam Festivals. In opdracht van het Rotterdams Uitburo heeft iWink de technische realisatie van de evenementwebsite verzorgd. Het webdesign is van Scale to Fit.

Programma met zoekfilter

24 uur lang kunnen de bezoekers van het festival genieten van een cultureel Rotterdam. Op de website is een programma met uitgebreid selectiefilter opgenomen. Hiermee kunnen bezoekers gemakkelijk een voorstelling uitzoeken op basis van de datum, het tijdstip, het type voorstelling, de leeftijd, de locatie en de route die zij wensen te volgen. Een essentiele functionaliteit voor een evenementwebsite waarbij de voorstellingen op verschillende locaties en tijdstippen plaatsvinden. Bezoekers van de website kunnen zo precies de voorstellingen vinden die zij graag willen zien.

Koppeling met social media

Op de website van 24 uur cultuur speelt social media een belangrijke rol. Alles wat er op Twitter of Facebook over het festival gezegd wordt is direct zichtbaar op de website. Dus ook tijdens het festival. Hierdoor is de bezoeker altijd op de hoogte van bijvoorbeeld het laatste nieuws en reacties op voorstellingen. Daarnaast kan iedereen de pagina’s op de website liken of delen via Twitter. Een belangrijke tool in de promotie van het evenement.

Nieuwsoverzicht

Naast het nieuwsoverzicht wordt de agenda van het Rotterdams Uitburo gepubliceerd. Op die manier wordt de bezoeker ook geattendeerd op andere evenementen die buiten het festival om te bezoeken zijn.

Evenementwebsite

De informatievoorziening op een evenementwebsite is erg belangrijk. Waar vindt het event plaats? Hoe kan men het festival bereiken? Welke voorstellingen kan men bezoeken? Daarnaast kan het ook een belangrijk onderdeel van uw promotie en sales zijn. Hoe kunt u de online kaartverkoop bijvoorbeeld stimuleren? Wij denken graag met u mee!

Bitumenrecycling.nl: website met spaarpuntensysteem Hanzevastverhuur.nl: nieuwe website Hanzevast Real Estate