Vergroenjegas.nl: uniek online platform maakt duurzaam koken, stoken en douchen mogelijk voor consument

Het afgelopen halfjaar werkten wij samen met Vergroenjegas.nl aan de realisatie van een uniek platform. Op het platform Vergroenjegas.nl kunnen consumenten voor het eerst hun gasverbruik écht vergroenen, waarmee rechtstreeks wordt bijgedragen aan een beter klimaat. 

Vergroenjegas.nl heeft één missie en dat is het vergroenen van Nederland. Vergroenjegas.nl wil voorzien in een transparant platform dat vraag en aanbod van groen gas (certificaten) faciliteert, zodat er een natuurlijke groei ontstaat in duurzaam groen gas.

Samen met iWink heeft Vergroenjegas.nl de functionaliteiten uitgedacht en op het platform komen aanbieders samen die groen gas op een duurzame manier produceren. Het gas wat wordt verkocht op het platform is 100% CO2-neutraal. Consumenten kunnen hun bestelling op de website eenvoudig afrekenen met iDeal en kunnen hun kennissen, vrienden of familie ook blij maken door een groen gas certificaat cadeau te doen. 

Door het goede meedenken van iWink en hun flexibele inzet hebben we nu een platform om beretrots op te zijn!

Robert-Jan Oosterling - Business developer Vergroenjegas.nl

Groen koken, stoken en douchen

Het gas dat verkocht wordt op Vergroenjegas.nl is volledig geproduceerd uit duurzame energiebronnen. Om die garantie te kunnen bieden zijn de aanbieders op Vergroenjegas.nl aangesloten bij Vertogas. Gas dat verkocht wordt via Vertogas krijgt een zogenaamde Garantie van Oorsprong (GVO), zodat aangetoond kan worden dat het gas volledig duurzaam is. 

Aanbieders kunnen (een deel) hun handelsrekening met certificaten uploaden in het afgeschermde gedeelte van Vergroenjegas.nl en bepalen zelf hoeveel gas zij via de website willen verkopen aan consumenten. Op de website wordt het gas verkocht in de vorm van producten groen douchen, groen koken en groen stoken. De eerste twee producten hebben een vast aantal kuubs, bij groen stoken kan de consument zelf bepalen hoeveel gas er afgenomen wordt. De kuubscalculator helpt consumenten een handje om te bepalen hoeveel groen gas zij per jaar verwachten te verstoken.

Vereniging HEAD wordt Fizi Vervolg Top Dutch campagne van start!