Vaarwel fossiele brandstof, hallo Tesla!

Oké, er is nog niets zeker maar we hebben ons uiterste best gedaan. In recordtijd hebben we in samenwerking met diverse noordelijke ondernemers de website topdutch.com gelanceerd. In dit artikel leest u meer over dit proces.

Het plan

Een paar dagen voor kerst werden wij gebeld door Initio met de vraag of we mee wilden werken aan een website die in de eerste week van het nieuwe jaar klaar moest staan. En dan bedoelen we echt klaar-klaar; getest op alle browsers, gevuld met content en zichtbaar voor de gehele wereld. We hebben deze uitdaging met een team aangepakt en hebben tussen Kerst en Oudjaarsdag hard gewerkt aan de uitsmijter van 2016: TopDutch.com.

TopDutch is een initiatief van een aantal Noordelijke ondernemers om Tesla te bewegen om de voorgenomen fabriek in Groningen Eemshaven neer te zetten. In de eerste fase zijn ook de provincie Groningen, Friesland en Drenthe aangehaakt en hebben hun volledige medewerking verleend.

Ontwerp

Van Initio ontvingen we een fris en eigentijds ontwerp. De ontwerpers van iWink en Initio hebben dit ontwerp vervolgens verder versterkt tot een ontwerp dat de website "top notch" zou maken. Dit ontwerp was geïnspireerd op het principe van een boek waar je doorheen kan bladeren. Zo volgt de content elkaar logisch op, is er voldoende ruimte voor groot foto- en videomateriaal en is de typografie duidelijk.

 

Content

Content is key, bij iedere website en zeker bij een website die waarschijnlijk door Elon Musk bekeken ging worden. Daarom was vanaf de eerste dag de mogelijkheid om content via Kirra te beheren. Hierdoor kon er tijdens de ontwikkelfase al bijgestuurd worden op bijvoorbeeld marges en regelafstanden. Hierdoor werd de doorlooptijd van het programmeren ook veel minder omdat de lijntjes tussen concept, copy en techniek erg kort waren.

Techniek

Zoals bij iedere nieuwe website van iWink, was ook TopDutch.com volledig responsive opgebouwd. Voor de openingsvideo was gekozen om samen te werken met StreamZilla, hierdoor kon de video overal ter wereld fullscreen in hd bekeken worden zonder haperingen.

iWink heeft met Topdutch.com wéér bewezen een zeer toegewijde partner te zijn als onder tijdsdruk topkwaliteit moet worden geleverd

Ramon van Marwijk
Initio

Het resultaat

We hadden gerekend op een "soft launch". Een site die in de eerste weken van 2017 bekeken ging worden door beleidsmakers, medewerkers van Tesla en een verdwaalde bezoeker. Hoe anders liep het: in de eerste twee weken kwamen er tienduizenden bezoekers en schreef de landelijke media over de brutale actie van de noordelijke provincies. De responsive website vervulde een centrale rol in de communicatie en toonde trots het verhaal dat we aan Tesla wilden vertellen.

Bezig met laden van video...
Treant combineert gegevens website en patiëntenportaal via slimme koppeling Van NOVO en Promens Care naar 1 organisatie: Cosis