Website voor salades- en sauzenmerk Fano

Over Fano

Fano is het merk van Smilde Foods voor koelverse salades en sauzen. Smilde Foods BV is onderdeel van Royal Smilde, een vooraanstaande producent van voedingsmiddelen uit Heerenveen. Dit familiebedrijf werd door Arend Smilde in 1863 in Heerenveen gesticht. 

Fano produceert deze salades en sauzen voor de professionele gebruiker, denk hierbij aan catering en horeca. Sinds 2015 heeft Fano de focus verlegt om met duurzame producten te werken. Daarnaast werd er gekeken naar de recepten om ze vrij te maken van kunstmatige kleur – en smaakstoffen en van bepaalde allergenen en hier helder en duidelijk over te communiceren. Dit heeft geresulteerd in een aangepaste huisstijl en productlijn in 2016.

De samenwerking met iWink was erg prettig: snelle reactie op vragen, goed meedenken met de klant en net als ons gericht op het beste eindresultaat! En dat onder hoge tijdsdruk! Ik ben dan ook erg enthousiast over het eindresultaat.

Karin de Jong
Brandmanager koelvers

De aanleiding

Op basis van een briefing vanuit Fano hebben we samen met Channelup uit Leeuwarden een nieuwe website ontwikkeld. Channelup heeft de nieuwe huisstijl doorvertaald naar de  grafische vormgeving van de website terwijl wij het interactie ontwerp en techniek voor onze rekening namen. Bij de nieuwe website staat heldere informatie, beleving en inspiratie voorop en heeft een prominente rol op de homepage. Doormiddel van inspirerende recepttips wil Fano de professionele gebruiker helpen om de producten op een mooie manier te presenteren voor hun gasten. Hierbij spelen de productcategorieën een belangrijke rol.

Ook is het voor bezoekers makkelijk om een allergenen check te doen op het gehele assortiment van Fano. Per product en verpakking is inzichtelijk welke ingrediënten gebruikt worden en wat de voedingswaardes zijn. Voor deze productinformatie maakt Fano gebruik van de database van PS in foodservice en hebben wij een koppeling gelegd tussen hen en ons Kirra CMS. Naast een tijdbesparing voor het invoeren van data zorgt het ook voor actuele product informatie richting de eindgebruikers.

Meer informatie?

Neem contact op met Martin of Jurriaan.

Jurriaan Wentink

Jurriaan Wentink

Commercieel directeur

Realisatie website Groningen Energieneutraal Groningen@work brengt arbeidsmarktprogramma onder aandacht