Websites Rijksuniversiteit Groningen voor uitgave Erasmus Mundus beurzen

In opdracht van de Europese Commissie coördineert de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) twee Erasmus Mundus programma's. Deze projecten voorzien in beurzen voor geselecteerde getalenteerde studenten en medewerkers van universiteiten buiten Europa, die daarmee een periode studie of onderzoek kunnen doen bij een van de Europese partneruniversiteiten.

De Rijksuniversiteit Groningen coördineert de projecten EU-Saturn en Europlata. Met de websites hebben wij de RuG ondersteund in het digitaal afhandelen van sollicitaties, de selectieprocedure en de internationale informatieverstrekking. 

EU-Saturn: scholarships voor Zuid-Afrika

Het project EU-SATURN voorziet in studiebeurzen voor studenten en onderzoekers uit Zuid-Afrika. In de periode 2013-2016 wordt een totaal van 82 beurzen uitgegeven aan studenten en medewerkers om in Europa te komen studeren en/of onderzoek te doen.

Europlata: scholarships voor Argentinië

Het project Europlata voorziet in beurzen voor studentonderzoekers en uit Argentinië. In de periode 2011-2015 worden 58 beurzen uitgegeven aan studenten en medewerkers om in Europa te komen studeren en/of onderzoek te doen.

Websites essentieel voor uitgave Erasmus Mundus beurs

Op de websites europlata.eu en eu-saturn.eu vinden de internationale studenten en medewerkers meer informatie over het scholarship en kunnen zij zich aanmelden voor een beurs.

Joyce Fongers van de Rijksuniversiteit Groningen over de websites: “De websites zijn essentieel voor het succes van beide projecten. Geïnteresseerden vinden op de website informatie over het programma en kunnen direct solliciteren naar een beurs. Het intranet achter de websites zorgt er vervolgens voor dat de soms nogal complexe beoordeling van kandidaten en verdeling van de beurzen op een zo transparant mogelijke manier kan gebeuren.”

Multisite

De website EU-Saturn is een multisite van Europlata. Dat houdt in dat er een kopie van Europlata onder een nieuwe domeinnaam beschikbaar wordt gemaakt, in dit geval eu-saturn.eu. De website komt overeen qua structuur en functionaliteit, maar is anders qua huisstijl. De multisite is een passende oplossing voor de RuG om zo onder verschillende domeinnamen een vergelijkbare website aan te bieden.

Intranet Dialyse Centrum Groningen Nieuwe website Gasunie Transport Services