Wies, de nieuwe digitale medewerker van De Noorderbrug

De Noorderbrug is ruim 45 jaar specialist voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, doofheid met complexe problematiek, een chronische neurologische aandoening en de ziekte van Huntington. Vanuit 32 locaties biedt De Noorderbrug behandeling, begeleiding en 24-uurs ondersteuning in zeven provincies.  In samenwerking met De Noorderbrug en op basis van Kirra Intranet hebben wij een intranet voor de organisatie gerealiseerd: WIES, de nieuwe digitale medewerker.

WIES

Na de technische realisatie van de website, heeft iWink nu ook het nieuwe intranet van De Noorderbrug geïmplementeerd. Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren en medewerkers binnen De Noorderbrug mee te nemen in het proces is er een brede 'meedenktank' geformeerd. Met deze groep van zo'n 25 mannen en vrouwen trapten we af. Het idee: maak van het nieuwe intranet een digitale medewerker en welke karaktereigenschappen dien je haar/hem dan toe. Er werd een naam gekozen: Wies en Wies moet betrouwbaar, snel, direct, eerlijk, altijd bereikbaar, meewerkend maar vooral ook nuttig zijn. Deze (en uiteraard nog veel meer) wensen hebben we meegenomen richting de implementatie. 

Kirra Intranet

Als basis voor het nieuwe intranet van De Noorderbrug hebben we gebruik gemaakt van Kirra Intranet. Kirra Intranet is een compleet sociaal intranet voor en van medewerkers met als solide basis: Kirra. Met Kirra Intranet wordt het voor de medewerkers van De Noorderbrug mogelijk om te werken in teams en zijn de medewerkers zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van content. Zo draagt iedereen binnen De Noorderbrug bij aan de totstandkoming van informatie. Dit volkomen in overeenstemming met de visie van De Noorderbrug die werken met zelfsturende teams. De gebruiker van Kirra Intranet wordt niet meer overspoeld met alle informatie maar krijgt alleen de informatie die voor hem/haar nuttig is.

Homepagina WIES
Homepagina WIES

Digitaliseren bedrijfsprocessen

Binnen Wies kan de gebruiker zich abonneren op groepen om zo alleen het voor hem of haar belangrijke nieuws te volgen. Uiteraard kan de medewerker van De Noorderbrug ook zelf een groep of meerdere groepen aanmaken om samen met collega's te werken aan een project o.i.d. Ook hebben we een start gemaakt met het automatiseren van diverse bedrijfsprocessen. Zo is de opleidingsgids gedigitaliseerd en kan men zich direct via Wies aanmelden voor een opleiding. Is de opleiding vol, dan kom je in de wachtrij en schuif je automatisch door als er een plekje vrij komt.

Start je dag met Wies

De bedoeling van het nieuwe intranet is dat medewerkers ontlast en ondersteund worden bij hun dagelijkse werkzaamheden. De Noorderbrug verwoordt het als volgt: "Vanaf nu kan je op Wies met elkaar in contact komen, informatie delen en leren.". Je start je dag met Wies, door middel van een koppeling met de ADFS van De Noorderbrug word je als medewerker automatisch ingelogd in het intranet. Vanaf hier krijg je de actuele, voor jou bestemde berichten mee en begin je je werkdag. 

Werken in groepen met Wies
Werken in groepen met Wies

Koppeling Infoland, een documentbeheersysteem

De Noorderbrug maakt gebruik van Infoland/iProva als documentbeheersysteem. Om te voorkomen dat de gebruiker niet meer weet waar hij of zij de informatie moet zoeken, is er een koppeling met Infoland tot stand gebracht. Door deze koppeling worden alle documenten (ook de documenten vanaf Infoland) gevonden binnen het intranet.

Voor de gebruiker is het simpel: alle informatie is te vinden via Wies. 

Koppeling Vilans KICK protocollen

Veel protocollen worden gemaakt en beheerd door Vilans. Door een koppeling te maken met het systeem waar de KICK protocollen staan, is het mogelijk om vanuit het intranet direct te linken naar een protocol. Zonder een extra inlog is het mogelijk om te schakelen tussen de Vilans KICK protocollen en het intranet.

Voor de gebruiker is het simpel: alle informatie is te vinden via Wies. 

Meer informatie?

Neem contact op met Jurriaan of Gerard

Jurriaan Wentink

Groningen Bereikbaar Fusie van websites Treant Zorggroep