Onderwijs

Specialist in digitale communicatie voor onderwijs

Aantrekken van studenten, werven van goed personeel, intern iedereen op de hoogte houden, transparante verslaglegging richting alle stakeholders. Het het zijn allemaal vraagstukken waar je in het onderwijs tegen aanloopt.

Affiniteit met onderwijs

iWink biedt een totaalpakket voor digitale communicatie in het onderwijs. Afgelopen 15 jaar hebben we gewerkt aan diverse digitale oplossingen in deze branche, variërend van online brochures tot digitale jaarverslagen. Door onze kennis en expertise weten we wat er speelt.

Heb je een specifieke wens? Wij ontwikkelen onze eigen software zodat we jouw wensen kunnen bouwen. Zo realiseerden we een ‘student recruitment’ tool. Gezien student recruitment, zowel nationaal als internationaal hoog op de agenda staat, hebben we een tool ontwikkeld die oa. de Rijksuniversiteit Groningen en Tilburg University inzetten bij het werven van zowel nationale als internationale studenten.


Met de vernieuwde privacywetgeving (AVG) wordt het steeds belangrijker om goed om te gaan met persoonsgegevens. Wij garanderen je de veiligheid die zo van belang is bij het (ver)werken van persoonsgegevens. Iedere week installeren we de meest recente veiligheidsupdates op onze servers. Daarnaast worden al onze webapplicaties gehost in ISO-gecertificeerde datacenters en worden zowel iWink als Kirra in 2018 ISO gecertificeerd.    


Bij iWink leveren we het totaalpakket. We gaan in gesprek over de strategie en geven advies op maat. Nadat de applicatie gebouwd is leveren we support, regelen we de hosting en verzorgen de upgrades voor het platform. Je hebt regelmatig contact met jouw eigen consultant, die je meer kan vertellen over doorontwikkeling van de applicatie, SEO en Google Analytics. 
 

 • 15 jaar ervaring in digitale communicatie voor het onderwijs
 • ISO gecertificeerd
 • Full service dienstverlener
 • Direct telefonisch support 

Ik had dit jaar door het gebruik van Kirra echt weer plezier in het maken van het jaarverslag.

Michiel Commandeur
adviseur marketing en communicatie, Alfa-college

We werken samen met ruim 20 klanten in het onderwijs

Doelgroepen informeren

Een website is een onmisbare tool om uw doelgroep te bereiken. Maar, welke informatie heeft deze doelgroep nodig om een keuze te maken? En wanneer is uw website een succes? Samen bepalen we de doelen en doelstellingen van uw website en geven we hier invulling aan. We hebben ruime ervaring met het overzichtelijk presenteren van het opleidingsaanbod, zijn specialist in het opzetten van inschrijfsystemen en weten op welke manier je bewijslast levert voor je opleidingsaanbod. 

Om je doelgroep op de hoogte te houden kun je met een paar klikken vanuit uw website een nieuwsbrief versturen. Op deze manier houd je de doelgroep eenvoudig op de hoogte van de nieuwste opleidingen, evenementen en nieuws over uw organisatie. De artikelen op de website kun je op deze manier hergebruiken voor in de nieuwsbrief - tijdsbesparend en het voorkomt fouten in de content. 

Communiceer direct met je doelgroep door middel van digitale schermen. Wijzigingen in roosters of lokalen? Nieuwe opleidingen promoten of openingstijden communiceren? Samen maken we een mooie presentatie voor op uw digitale schermen. Lees meer over onze Narrowcasting.

Alles ingericht? Ook dan werken we samen verder aan de digitale doelstellingen voor:

 • Websites
 • Nieuwsbrieven
 • Narrowcasting

Bekijk de website van opleider IT Academy of lees de case over het inschrijfsysteem van Euroculture

Overzichtelijk opleidingsaanbod

Hoe breng je (aankomende) studenten op een snelle en gerichte manier op de hoogte van het opleidingsaanbod? En, hoe zorg je dat de informatie van dit aanbod zowel digitaal als print gelijk blijft?

Met de brochure tool kun je direct zelf wijzigingen doorvoeren zonder tussenkomst van een ontwerpbureau. Hierdoor waarborg je de huisstijl, bespaar je kosten en beschik je altijd over de meest recente versie. De digitale brochure exporteer je eenvoudig naar een .pdf bestand om te versturen naar de drukker. 

In een paar stappen stelt de (aankomend) student een gepersonaliseerde brochure samen die hij/zij meteen download of naar zichzelf e-mailt. De tool is te koppelen met CRM systemen. Op deze manier heb je alle gegevens inzichtelijk op één plek.

 • Kosten besparen op drukwerk
 • Naleving huisstijl
 • Alle wijzigingen in één versie

Bekijk de tool of lees meer over de case van Tilburg University. 

 

 

Transparante verslaglegging

Van basisschool tot ROC en hogeschool tot universiteit, ieder jaar voor 1 juli levert iedere onderwijsinstelling het jaarverslag in bij het ministerie van OCW/DUO. 

Hoe zorg je ervoor dat je jaarverslag een PR document wordt? Op welke manier publiceer je het jaarverslag online en zorg je ervoor dat deze mobiel goed leesbaar is? Hoe werk je makkelijk samen met andere collega's in 1 document? 

Kirra Jaarverslag kan je hierbij helpen. Met Kirra Jaarverslag kan je makkelijker een online jaarverslag maken en publiceren in de huisstijl van jouw onderwijsinstelling. Ook het jaarverslag op papier indienen bij DUO is geen probleem. Je maakt van het online jaarverslag met 1 druk op de knop een PDF. 

Doordat het digitaal is breng je met Kirra Jaarverslag alle onderdelen van het proces naar één plek. Zo kun je tegelijkertijd met je collega's online hieraan werken. Uiteraard met alle onderdelen zoals een jaarrekening en een bestuursverslag.  

 • Wijzigingen op één plek doorvoeren
 • Publiceer direct naar website & PDF
 • Optimale presentatie op elk device

Lees meer over Kirra Jaarverslag voor het onderwijs of bekijk het jaarverslag van ROC Alfa College.

Vragen of advies nodig?

Laat een bericht achter. Onze onderwijsspecialist neemt dan vrijblijvend contact met je op.

Contactformulier

Suze van der Lijke

Specialist onderwijs