Nieuwe website voor Noorderzon!

Na een aantal jaren was het voor Noorderzon tijd voor een compleet nieuwe huisstijl en website. Gebaseerd op het nieuwe logo van Noorderzon (dat uiteindelijk een beeldmerk wordt), hebben we een compleet nieuw design voor de website gemaakt. Ook hebben we een aantal nieuwe functies gebouwd die de festivalganger helpen in het keuzeproces.

Lees verder

Thuis in ons nieuwe kantoor

Compleet met tafeltennis, Playstation, dartbord en tafelvoetbal is het kantoor de perfecte speeltuin om even op te laden tussen het harde werken door. De gladde vloer leent zich ideaal voor steps.

 

Het Dagblad van het Noorden schreef zelfs een artikel over waarom het hier een 'speeltuin' is.

Lees verder

Eerste versie website aanpak Oosterhamrikzone online

Aanpak Oosterhamrikzone is de projectnaam van de beoogde aanpak van de auto, fiets -en busverbindinding aan de oostkant van de stad Groningen. Het project bevindt zich momenteel in een plan-studiefase en naast een informatiecentrum is er een website om omwonenden, bedrijven en geïnteresseerden te informeren. De eerste fase van de website is een informatie website, in de tweede fase wordt de website uitgebreid met interactieve onderdelen zoals routes van de nieuwe verbindingen op Google Maps, gebieden waar werkzaamheden plaatsvinden en foto's waarbij de huidige situatie kan worden vergeleken met de beoogde situatie.

Lees verder

Vaarwel fossiele brandstof, hallo Tesla!

Een paar dagen voor kerst werden wij gebeld door Initio met de vraag of we mee wilden werken aan een website die in de eerste week van het nieuwe jaar klaar moest staan. En dan bedoelen we echt klaar-klaar; getest op alle browsers, gevuld met content en zichtbaar voor de gehele wereld. We hebben deze uitdaging met een team aangepakt en hebben tussen Kerst en Oudjaarsdag hard gewerkt aan de uitsmijter van 2016: TopDutch.com.

TopDutch is een initiatief van een aantal Noordelijke ondernemers om Tesla te bewegen om de voorgenomen fabriek in Groningen Eemshaven neer te zetten. In de eerste fase zijn ook de provincie Groningen, Friesland en Drenthe aangehaakt en hebben hun volledige medewerking verleend.

Lees verder

Wies, de nieuwe digitale medewerker van De Noorderbrug

Na de technische realisatie van de website, heeft iWink nu ook het nieuwe intranet van De Noorderbrug geïmplementeerd. Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren en medewerkers binnen De Noorderbrug mee te nemen in het proces is er een brede 'meedenktank' geformeerd. Met deze groep van zo'n 25 mannen en vrouwen trapten we af. Het idee: maak van het nieuwe intranet een digitale medewerker en welke karaktereigenschappen dien je haar/hem dan toe. Er werd een naam gekozen: Wies en Wies moet betrouwbaar, snel, direct, eerlijk, altijd bereikbaar, meewerkend maar vooral ook nuttig zijn. Deze (en uiteraard nog veel meer) wensen hebben we meegenomen richting de implementatie. 

Lees verder

Kirra bij snelstgroeiende bedrijven van Nederland

Kirra is een onderdeel van iWink. De software van Kirra wordt gebruikt voor het maken van online communicatiemiddelen. Websites, intranetten, jaarverslagen, nieuwsbrieven, en narrowcasting-schermen kunnen met Kirra CMS worden beheerd. Vooral bij zorgorganisaties, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, de overheid, energiebedrijven en fabrikanten staat het bekend om haar gebruiksvriendelijkheid en brede inzetbaarheid.

Om FD Gazelle te worden, moet een bedrijf een ononderbroken omzetgroei van minimaal 20% laten zien over een periode van drie jaar en dient het bedrijf financieel gezond te zijn. De groei van Kirra in de jaren 2013 t/m 2015 werd met name veroorzaakt doordat bedrijven overstapten van andere systemen zoals WordPress, TYPO3 of Plone naar Kirra en door de lancering van het nieuwe product Kirra Jaarverslag.

Lees verder

Beveilig uw account met meer dan uw wachtwoord

De kans is groot dat u al lang multi-factor authenticatie – want daar gaat het over – gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan internetbankieren. Als u daarvan gebruikmaakt heeft u waarschijnlijk een apparaatje van uw bank gekregen. Wanneer u wilt inloggen doet u dat met uw wachtwoord of pincode en de code die dat apparaatje genereert. Dat is ook een vorm van multi-factor authenticatie.

Lees verder

Google analytics en uw intranet: Kansen en regels

Google Analytics is een veelgebruikt instrument om statistieken te genereren en wordt vrijwel standaard ingezet bij websites. Wist u dat Google Analytics ook erg nuttig kan zijn voor uw intranet? In dit artikel geven we u drie inzichten die van belang zijn voor ieder intranet. We maken het niet technisch, omdat we u vooral willen laten inspireren over de mogelijkheden.
Tot slot krijgt u van PlasBossinade tips over de juridische aspecten van Google Analytics en de toepassing daarvan op uw intranet.

Lees verder

Niet mobielvriendelijke websites lager in Google

Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites met een mobiele telefoon. U zult dit waarschijnlijk zelf ook herkennen. We gebruiken onze telefoon steeds meer onderweg, maar ook gewoon vanaf de bank of op het werk om even snel iets op te zoeken. Om mobiele gebruikers van de Google zoekmachine beter te helpen met het snel vinden van de juiste informatie gaat Google websites die niet mobiel vriendelijk zijn voortaan lager positioneren in de zoekresultaten bij mobiele zoekopdrachten. Dit is dus ten gunste van websites die wel mobiel vriendelijk zijn.

Lees verder