Spring naar inhoud
Inloggen

Laat je inspireren tijdens de kerstvakantie met deze podcasttips van iWinkers

Leestijd
3 min lezen
Datum

Of je nu onderweg bent naar het kerstdiner bij familie of vrienden, de kerstkilo’s eraf loopt tijdens een stevige wandeling of in een lange rij staat voor de oliebollenkraam: een podcast luisteren kan overal! Zoek je nog inspiratie voor interessante podcasts? Onze iWinkers hebben een aantal suggesties voor je.

Alles over het internet en veiligheid

Alex (senior developer) tipt 2 podcastseries die gaan over internet en veiligheid. De eerste serie die hij aanraadt is populair bij veel iWinkers: ‘Ik weet je wachtwoord’, van techjournalist Daniël Verlaan. Hij onderzoekt in deze serie de duistere kant van het internet.

Daarnaast tipt hij de podcastserie van Bits of Freedom. “In deze podcast wordt alles over het internet besproken. Natuurlijk gaat het over internetprivacy, maar ook wetgeving wordt besproken. Deze aflevering vind ik een goede introductie.”

Klantbeleving en klant-gerichtheid

Alexander (accountmanager en new business) kiest de serie 'Over klanten gesproken'. “Als je als organisatie te maken hebt met klanten dan is de 'Over klanten Gesproken’-podcast van Sydney Brouwer een must. Mocht je uit de bijna 100 afleveringen niet kunnen kiezen dan is deze aflevering een goede (en inspirerende) start!”

Leiderschap, neuro-marketing en persoonlijke effectiviteit

Claudia (marketing & communicatie) adviseert de serie DenkTank. Dit is een podcast van DenkProducties, dat gaat over leiderschap, beïnvloeden, overtuigen en persoonlijke effectiviteit. “De aflevering die er voor mij uitspringt is die over Schrijven voor het brein. Dit gaat onder andere over het schrijven van teksten op basis van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Er worden veel dingen besproken die je direct (nou, ja, na je vakantie natuurlijk) kunt toepassen.”

Leiderschap en ondernemer-schap

Martijn (manager operations) raadt de serie 'The EntreLeadership Podcast' aan. In elke aflevering interviewt de host een bekende persoon op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. Twee afleveringen die eruit springen zijn The Leadership Habits That Sabotage Your Success met Dr. Marshall Goldsmith (de bedenker van de 360 graden feedback tool) en Why Your Routines Shape the Future of Your Leadership met Jocko Willink. Tot slot nog een tip voor een hele interessante Nederlandstalige podcast. In deze Tegenlicht Podcast aflevering vertelt Jos de Blok (Buurtzorg) waarom we af moeten van de huidige managementcultuur in de zorgsector.

Alles op het gebied van design

De tips van designer Karlo gaan, hoe kan het ook anders, over design. Hij adviseert onder andere de series Ongesigneerd, over onopvallend design (zoals een fietspad of kantoor) en Opgemerkt, over branding en communicatie. Daarnaast raadt hij uit de serie '99% Invisible' de aflevering over het ontwerp van zoekmachines aan. Karlo: “Iedereen heeft hiermee te maken. Het is interessant om te weten hoe zoekmachines werken en hoe partijen de resultaten proberen te beïnvloeden. En dan niet om deze resultaten beter te maken voor de gebruiker maar voor eigen gewin. En ik heb hiervan geleerd dat het organiseren van bestanden en informatie blijkbaar een stuk complexer is dan je in eerste instantie zou denken.”