Spring naar inhoud
Inloggen

Eerste drempelvrije website-oplossing in Nederland voor woningcorporaties

Nieuws

Leestijd
3 min lezen
Datum

Supertrots, dat zijn wij op onze drempelvrije website voor woningcorporaties van Nederland. Wat dat inhoudt? Dat alle woningcorporaties in Nederland een website kunnen realiseren die direct voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

Auteur
Jurriaan Wentink
Functie
Commercieel directeur

Online toegankelijkheid

Onze samenleving digitaliseert en eist daarmee een hoge mate van zelfstandigheid van de bevolking. En dus ook van huurders. Een goede zaak, maar voor circa vier miljoen Nederlanders met een functionele beperking, werpt dat online hoge drempels op. Dat zien we graag anders en daarom hebben wij veel zorg en aandacht voor digitale toegankelijkheid van onze producten. 

Voldoen aan webrichtlijnen

Vanaf september 2020 moeten (semi-)overheidsorganisaties voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Dat zijn internationale richtlijnen voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van online communicatie. Op die manier kunnen mensen met een beperking, op dezelfde manier gebruik maken van de faciliteiten die de maatschappij biedt.

Met andere woorden, zo vanzelfsprekend de beschikbaarheid van een invalideparkeerplek is, zo logisch zou toegankelijke en gebruiksvriendelijke online communicatie moeten zijn. 

Website voor woningcorporaties

Wij helpen organisaties met het opzetten van digitale communicatie van bijvoorbeeld websites, intranetten en jaarverslagen. Dat doen we op basis van pasklare webproducten. De Woningcorporatie website is daar één van. Met dit product kunnen we voor woningcorporaties binnen korte tijd een kwalitatief hoogwaardige en unieke website realiseren. Die vanaf nu dus ook nog eens voldoet aan vereisten op gebied van digitale toegankelijkheid. 

De Woningcorporatie website is Drempelvrij

De website is geaudit door Cardan. De controle is extra streng uitgevoerd. Al met al voldoet het product aan alle 50 succescriteria en is de eerste website-oplossing die digitaal toegankelijk is op basis van de WCAG versie 2.1, niveau A en AA. Met dit certificaat als bewijs en het Waarmerk Drempelvrij met twee sterren, zijn we het eerste bureau dat drempelvrije webproducten aanbiedt voor woningcorporaties. Een topprestatie van het hele team en een enorme kans voor woningcorporaties!

Dutch Digital Accessibility Index

Mede dankzij deze inspanning zijn we sinds kort ook opgenomen als aanbieder op de Dutch Digital Accessibility Index. Dat is een initiatief van Stichting Drempelvrij. Deze commissie controleert of een organisatie aantoonbaar over voldoende kennis en ervaring beschikt en toetst de producten en diensten op de richtlijnen van de WCAG. Het eindoordeel dat wij kregen van de accreditatiecommissie is positief:

"iWink voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid."

Meer over digitale toegankelijkheid

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid? Bekijk dan de onderstaande links, of neem gerust contact op.

Vraag een gratis demo aan!

Voorbeeld bekijken?

Demo Websites

Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.