smart digital communication

Bij iWink helpen we marketing- en communicatieprofessionals met een betere informatievoorziening door het inzetten van slimme digitalisering van communicatie

Laatste updates

Geen digitale drempels meer dankzij nieuwe WCAG-wetgeving

Websites van (semi-)overheidsinstellingen moeten per 23 september 2020 voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Maar wat houdt het precies in en waar moet je als organisatie rekening mee houden?

Lees verder

'Het nieuwe TKP' met een sociaal intranet, werken bij- en corporate website

TKP voert de administratie voor meer dan 20 pensioenfondsen. Daarnaast verzorgt het communicatie namens deze fondsen.

"TKP zit in een omvangrijk verandertraject. We werken aan de digitalisering van portalen en in het automatiseren van processen. Zo maken we pensioen eenvoudig. Dat we intern flinke stappen zetten, willen we extern ook laten zien", aldus Valentijn Bolhuis.

iWink leverde ter ondersteuning aan ‘het nieuwe TKP’ een sociaal intranet, een corporate website en een werkenbij-site. 

Lees verder

Gecertificeerd voor informatiebeveiliging

ISO 27001 is de wereldwijd erkende standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee toont een organisatie aan dat ze alle risico's inzichtelijk hebben gemaakt, daar passende maatregelen voor hebben en dit continue toetsen en verbeteren. Een externe, onpartijdige, onafhankelijke auditor controleert of dat ook echt zo is. iWink en Kirra hebben aan de auditor bewezen dat ze dit goed doen. Vanaf 22 mei 2019 zijn iWink en Kirra daarom ISO 27001 gecertificeerd.

Lees verder

Hoe Lerio opleidingen onder de aandacht brengt

Lerio verzorgt al meer dan 20 jaar IT- en vaardigheidstrainingen van hoge kwaliteit. Gevestigd in Drachten bieden ze landelijk trainingen aan. Onlangs vernieuwden we de website, om het aanbod op een frisse manier onder aandacht te brengen. Hier lees je een aantal belangrijke aspecten voor opleiders. 

Lees verder

Hoe jij ook een vliegende start maakt met je jaarverslag

Petra Barnekow werkt bijna drie jaar bij Hanzehogeschool Groningen en is managementassistente bij stafbureau Financieel Economische Zaken. Petra heeft meegewerkt aan een aantal jaarverslagen. Ze gebruikte Kirra Reporting dit jaar voor het eerst. ‘Ons online jaarverslag past bij de tijd van nu.’

Lees verder

Waarom zoveel aandacht voor (digitale) toegankelijkheid?

Bij een beperking wordt snel gedacht aan een zichtbare, fysieke beperking. Iedereen moet aan de maatschappij mee kunnen doen en vanuit dit standpunt zijn gehandicaptenparkeerplaatsen en rolstoelvriendelijke ingangen niet meer weg te denken. Fysieke drempels zijn tegenwoordig echter maar een klein gedeelte van de dagelijkse obstakels. 

De wereld digitaliseert en eist daarmee een hogere mate van zelfstandigheid van de bevolking. Hartstikke goed, maar hoe moet je online een afspraak maken als je de tekst niet kunt lezen? Hoe moet je een online formulier invullen als je de tekst niet begrijpt?

Lees verder

Balacron levert 14 miljoen meter aan omslagmateriaal per jaar

Balacron International is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van omslagmateriaal. Een bedrijf met meer dan 90 jaar ervaring. Met een stevige basis, die is ontstaan door de combinatie van kennis van het productieproces, vakmanschap en de laatste technologische mogelijkheden.

Met als gevolg dat zij de grootste collectie omslagmaterialen ter wereld hebben, zowel in vinyl als textiel.

Lees verder

Hoe IT Academy als opleider zorgt voor een goede online beleving

IT Academy Noord-Nederland biedt studenten, professionals en werkzoekenden het beste onderwijs op het gebied van ICT. Maar hoe zet je jezelf als opleider in de markt?

Een website speelt een belangrijke rol in het verkrijgen van een eigen identiteit. Maar mensen moeten ook op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, evenementen en andere ontwikkelingen op het gebied van ICT. De beleving moet goed zijn én blijven, zowel offline als online. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Groningen Spoorzone werkt aan de bereikbaarheid van Groningen

Om tegemoet te komen aan de wensen van treinreizigers en om de uitbreiding van treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, zijn forse ingrepen nodig aan station Groningen en de sporen. De geplande vernieuwingen aan en rond het Hoofdstation hebben veel gevolgen voor reizigers en omwonenden, zowel tijdens als na het project. Dat vraagt om duidelijke communicatie, en voor het digitale aspect is iWink ingeschakeld.

Lees verder

Vernieuwde wetgeving verplicht toegankelijke website voor (semi-)overheden

Vanuit een sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden we het belangrijk dat mensen met een beperking net zoveel gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die de maatschappij biedt als mensen zonder een beperking dat kunnen. Een rolstoelingang bij een theater? Er zijn weinig mensen meer die dat raar vinden.

Online is dat een ander verhaal: volledig toegankelijke websites zijn schaars, omdat er vaak te weinig budget, tijd of prioriteit voor is. Sinds 1 juli 2018 geldt echter een nieuwe maatregel, waardoor de sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid gesteund wordt door een wettelijke verantwoordelijkheid. Wat dit betekent voor jou als marcom-professional? Veel. Veel werk en vooral ook een positief resultaat.

Lees verder

Bewonersverhalen en woningbezit op nieuwe responsive website Wold & Waard

De huurder staat bij Wold & Waard voorop. Dit blijkt vooral uit de bewonersverhalen die een prominente plek in de nieuwe site hebben gekregen. Goed gebruik van foto's draagt daarbij bij aan de authenticiteit van de verhalen. Doordat huurders hun verhaal doen richting andere (potentiële) huurders op de website, sta je dicht bij deze doelgroep.

Lees verder

JC-Electronics verbetert bedrijfsprocessen rondom 184.000+ producten en honderden orders per dag

Als leverancier van industriële elektronica biedt JC-Electronics een oplossing voor een probleem waar veel productiebedrijven tegenaan lopen. Technologie die vaak moeilijk verkrijgbaar is en waarop de fabrikant geen service meer verleent, raakt defect of heeft onderhoud nodig. Vanuit een enorme voorraad met duizenden producten kan JC-Electronics zowel nieuwe als gereviseerde onderdelen snel leveren.

Daarnaast geven ze onderdelen een tweede leven en worden defecte onderdelen bij ontvangst meteen in-house gerepareerd, zodat het klaarligt wanneer het specifieke onderdeel nodig is.

 

Lees verder

Smølke in een nieuw jasje gestoken

Samen met de nieuwe verpakkingen is ook de receptuur van de katten- en hondenvoeding verbeterd. De focus ligt daarbij op natuurlijke ingredienten, transparantie over de receptuur en de combinatie van hoogwaardige eiwitbronnen (kip, vis en lam). Bovendien is ook het logo van Smølke gerestyled. Premium Petfood Brands (de fabrikant van Smølke) vroeg iWink om samen met de marketeers van Puremotion de nieuwe identiteit naar de website te vertalen.

Lees verder

Wies, de nieuwe digitale medewerker van De Noorderbrug

Na de technische realisatie van de website, heeft iWink nu ook het nieuwe intranet van De Noorderbrug geïmplementeerd. Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren en medewerkers binnen De Noorderbrug mee te nemen in het proces is er een brede 'meedenktank' geformeerd. Met deze groep van zo'n 25 mannen en vrouwen trapten we af. Het idee: maak van het nieuwe intranet een digitale medewerker en welke karaktereigenschappen dien je haar/hem dan toe. Er werd een naam gekozen: Wies en Wies moet betrouwbaar, snel, direct, eerlijk, altijd bereikbaar, meewerkend maar vooral ook nuttig zijn. Deze (en uiteraard nog veel meer) wensen hebben we meegenomen richting de implementatie. 

Lees verder