Spring naar inhoud
Inloggen

Digitale scholenmarkt in Groningen - Gemakkelijk online kennismaken met je toekomstige school

De scholen voor voortgezet onderwijs in Groningen en omgeving, kunnen vanwege de coronamaatregelen geen fysieke voorlichtingsbijeenkomsten organiseren. Daarom hebben we de krachten gebundeld en scholenmarktgroningen.nl ontwikkeld, een plek waar toekomstige leerling en school elkaar digitaal kunnen treffen.

Kennismaken met alle scholen

Nu er geen fysieke bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden, biedt scholenmarktgroningen.nl de mogelijkheid om online kennis te maken met de scholen in Groningen. Leerlingen van groep 8 (en hun ouders) vinden op de website alle benodigde informatie over de scholen. De scholenmarkt hoopt de scholen zo een podium te geven waar het uitgangspunt voor het kiezen van een school niet de locatie is (welke ligt dichtbij huis), maar juist de specifieke eigenschappen van de school zoals de onderwijsvormen, cultuur en sfeer.

130

Online sessies

26

Scholen

5.500

Deelnemers

Online kennismakingssessies

Via de website kunnen de basisschoolleerlingen zich inschrijven voor online kennismakingssessies. Tijdens een online kennismaking zijn tientallen basisschoolleerlingen via Teams in contact met docenten van hun potentiële nieuwe school. De leerlingen krijgen een presentatie vanuit de school, ze zijn in (online) contact met andere potentiële leerlingen en kunnen al hun vragen direct stellen. 

De online sessies waren voor de scholen en de leerlingen nieuw, maar het werkte in de praktijk boven verwachting goed. En ging er iets niet goed, dan stond de projectorganisatie samen met iWink klaar om te helpen.

Petra Verweij van Unicom Projectleider Scholenmarkt Groningen

Inkijkje in school

Naast de online kennismakingssessies, heeft elke school een pagina tot haar beschikking waarop uitgebreide informatie wordt gedeeld. Elke pagina wordt ingeleid door een video waarin leerlingen hun school voorstellen. Vervolgens wordt er verder op de schoolpagina in tekst, beeld en quotes verteld wat de school uniek maakt.

Al een aantal jaren mogen wij de communicatie en organisatie van de Scholenmarkt Groningen verzorgen. Ieder jaar een fijne opdracht om aan mee te mogen werken, maar dit jaar compleet anders. Een uitdaging die ik samen met alle scholen, filmer en iWink tot een succes heb weten te maken. Trots op iedereen, wat een inzet en flexibiliteit. Op naar het vervolg dus!

Petra Verweij van Unicom Projectleider Scholenmarkt Groningen

Inschrijvingen (en content) organiseren

De mogelijkheid tot inschrijving voor online sessies is een essentieel onderdeel van de website. Vooral omdat er een beperkte capaciteit per online sessie is. Wij zorgden ervoor dat het platform de beschikbare capaciteit per sessie controleert. Zit een sessie vol, dan is inschrijving niet meer mogelijk. De inschrijvingen werden automatisch verwerkt en op de dag van de kennismakingssessie werd er met iWink Mailer een uitnodiging gestuurd naar alle betreffende deelnemers.

Succesvol project en we zijn nog niet klaar!

Het platform is in een hoog tempo gerealiseerd. Dat gebeurde in samenwerking met Petra Verweij van Unicom. Zij verzorgde de communicatie en organisatie. Ook heeft zij tijdens de online kennismakingen alle organisatorische en technische vragen van ouders en kinderen per mail en telefoon beantwoord. Wij realiseerden het online platform en hebben het volledige contentbeheer van alle scholen verzorgd, denk aan content uploaden, events aanmaken en mailings versturen.

Er zijn in totaal 130 online sessies georganiseerd door 26 scholen in 2 weken tijd en ruim 5.500 basisschoolleerlingen hebben zich ingeschreven voor een of meer online sessies.

In januari en februari 2021 start een nieuwe ronde met online sessies voor ouders en open dagen voor alleen de kinderen.

Meer weten?

Neem contact op met Wouter

Wouter van der Veen

Consultant digitale communicatie

050 2101200 w.vd.veen@iwink.nl