Spring naar inhoud
Inloggen

iSerie 2.0

spaar ze allemaal

Innovatie en creatie, dáár draait het om bij iWink én in de rest van onze omgeving. Dagelijks worden wij verrast door bijzondere persoonlijke acties en verrassende gebeurtenissen. De iSerie is een kleine attentie om dit speciale moment te vieren.

Tien jaar geleden bedachten we dat leuk zou zijn om, bij een bijzondere gebeurtenis, iets speciaals te geven in plaats van een bloemetje of een wijntje . We vroegen daarom kunstenaar Menno Schreuder twaalf unieke illustraties (de iSerie 1.0) te maken voor twaalf verschillende gelegenheden. We hebben er veel weggegeven en de ontvangers waren altijd blij verrast. Maar na tien jaar vonden we het tijd voor iets nieuws. En dat is er gekomen: iSerie 2.0. We hebben dit keer niet één kunstenaar gevraagd een illustratie te maken, maar acht verschillende. En voor elk van de gelegenheden schreef Stefan Nieuwenhuis een bijpassend gedicht. 

Bekijk hieronder de verschillende iSeries. De fantastische gedichten van Stefan op de achterzijde van de illustraties beschrijven het best wanneer en waarom we deze iSerie specifiek geven, maar deze laten we hier niet zien. Daarvoor zul je toch echt zelf een iSerie moeten zien te bemachtigen. 

Stefan Nieuwenhuis

Stefan is striprecensent, journalist, voormalig stadsdichter van Groningen en maker van de gedichten die op de achterzijde van elke iSerie staan gedrukt en prachtig omschrijven waarom we de iSerie geven. 

Stefan houdt niet zo van op de foto staan, dus daarom hebben we hieronder een van zijn gedichten die hij ooit voor iWink heeft geschreven afgebeeld. Dit gedicht hebben we cadeau gegeven aan Gasunie ter ere van hun 50-jarig bestaan.