Spring naar inhoud
Inloggen

3 tips om sneller de beste kandidaten te vinden voor jouw vacatures

Leestijd
2 min lezen
Datum

Heb jij moeite om de beste kandidaten te vinden voor je vacatures? Voor elke werkzoekende zijn er meerdere vacatures beschikbaar en het is aan jou, als werkgever, om eruit te springen en indruk te maken. Met deze drie tips helpen wij jou op weg om de juiste nieuwe collega’s te vinden.

Auteur
Anna Slooff
Functie
Specialist Arbeidsmarktcommunicatie

1. Job alert: maak en houd kandidaten geïnteresseerd

Een werkzoekende die past bij jouw organisatie bezoekt je website, maar op dat moment staat er geen geschikte vacature online. Kans gemist? Niet als je een job alert aanbiedt. De werkzoekende kan zich hierop aanmelden. En zodra er een geschikte vacature beschikbaar is, krijgt de werkzoekende deze direct in de mailbox. Zo bouw je aan een actief netwerk van geïnteresseerde kandidaten en komt jouw vacature direct onder de aandacht bij de juiste kandidaten.

Voor de job alert op werkenbijtkp.nl selecteer je zelf de vakgebieden waarin je geïnteresseerd bent.

2. Google for Jobs: bovenaan in de zoekresultaten

Als werkzoekenden naar een nieuwe baan zoeken, doen ze dat vaak via Google. Daar moeten jouw vacatures dus ook te vinden zijn. Met Google for Jobs verschijnen vacatures rechtstreeks in de zoekresultaten van Google. De resultaten laten meteen alle relevante informatie zien. Zo kan de werkzoekende gemakkelijk beslissen om wel of niet door te klikken naar de website voor meer informatie.

3. Instagram-widget: laat kandidaten kennismaken met jouw organisatie

Gebruik je Instagram om je volgers een kijkje in de keuken van je organisatie te geven? Deel deze content dan ook met werkzoekenden op je website. Met de Instagram-widget deel je de meest relevante Instagramposts op je website. Werkzoekenden kunnen uiteraard doorklikken naar je profiel om de overige posts te zien en je organisatie te volgen. Zo krijgen werkzoekenden direct een beeld van jou als werkgever.

De Instagram widget op werkenbijmcl.nl

Klaar om de juiste kandidaat te vinden?

Met elke tip verhoog je de kans op het vinden van de juiste mensen. Dus tijd om aan de slag te gaan! Maak een verzoek aan via ons Platform of neem contact op met Support. Wij voegen dan de gekozen functionaliteit(en) toe aan je website.