Spring naar inhoud

Linkbuilding voor meer traffic

Blog

Leestijd
2 min lezen
Datum
Tags
content marketing online marketing strategie

Er zijn veel meer manieren om bezoekers naar een website te krijgen dan via zoekmachine marketing alleen. Naast het optimaliseren van uw eigen site, is het erg belangrijk om inkomende links te genereren naar uw website. Dit zijn andere sites die naar pagina’s op uw website linken.

Doelstellingen van linkbuilding

Linkbuilding moet resulteren in meer traffic naar uw website, verbeterde posities in zoekmachines en een bijdrage aan het merkimage van websites. Linkbuilding wordt vooral gebruikt om posities op specifieke zoektermen te verbeteren in zoekmachines en om ervoor te zorgen dat webpagina's beter en sneller worden opgenomen in zoekmachines.

Inkomende links genereren! Hoe?

De beste en meest betrouwbare methode om inkomende links te genereren, is het aanbieden van interessante en unieke content waar anderen graag naar willen linken omdat het iets toevoegt. En breng dit onder de aandacht van beheerders van relevante websites.

Linktekst of anchortext

De tekst waarmee er naar uw website gelinkt wordt, is ook erg belangrijk. Deze tekst wordt namelijk meegenomen in de interpretatie van de pagina door zoekmachines. Vermijd woorden als 'klik hier' of 'dit bedrijf'. Kies eerder voor specifieke termen die belangrijke zoekwoorden bevatten. En vraag of de sites die naar u willen linken dit ook doen.

Wie linkt er nu naar mij?

Waarschijnlijk heeft u al een aantal inkomende links. Het is goed om eens na te gaan wie er naar uw website linkt en waarom.

Dit is gedeeltelijk na te gaan door in uw webstatistiekenpakket (zoals Google Analytics) te kijken naar verkeersbronnen > verwijzende sites. Hier kunt u zien hoeveel bezoekers er op uw website komen door een link op een andere site.

Er zijn nog meer hulpmiddelen te vinden op het internet die u veel inzicht kunnen geven in wie er naar u linken. Neem gerust contact op als u meer wilt weten.

Lees meer over content metrics voor meer grip op uw content marketing plan.