Spring naar inhoud
Inloggen

Domesta - Een woningcorporatie website, mailer én reporting

Domesta is een ondernemende, maatschappelijk gedreven woningcorporatie in Drenthe. Eerst kwamen we in contact om te kijken hoe zij het bewonersblad kunnen digitaliseren. Dit groeide uit tot een nieuwe website, nieuwsbrief en online jaarverslag.

Woningcorporatie Domesta: Ruimte om te leven

Domesta biedt betaalbare huizen aan mensen met de laagste inkomens of voor wie dat moeilijk is om zelf te regelen. Daarbij is haar missie: ruimte om te leven. Dat komt tot uiting in betaalbare en duurzame huizen, zodat huurders ook echt de ruimte krijgen om te leven. Een mooie missie waar we graag aan bijdragen. 

Bewonersverhalen als startpunt nieuwe website

"Het idee was om ons bewonersblad Domegazine te digitaliseren. iWink kwam toen met het idee om de bewonersverhalen onderdeel te laten zijn van onze website. Een inkoppertje misschien, maar wij hadden er nog niet aan gedacht. We vonden het een heel goed idee." zegt Alice Hulleman van Domesta. 

Vervolgens deden zij en het team verdere research. "Daarbij vroegen we collega-corporaties ook naar hun samenwerking met iWink. Zij bevestigden onze eigen ervaring met iWink, waarna we zijn gaan samenwerken."

Woningcorporatie website met maatwerk

Domesta koos voor ons woningcorporatie websitepakket. Een product met daarin alle functionaliteiten die een woningcorporatie nodig heeft, denk aan corporatiegerelateerde templates, bewonersverhalen, kaart met werkgebied, toptaken, woningaanbod en meer. 

"Het is prettig en praktisch om te kiezen voor een product dat al op de plank ligt en bewezen goed werkt bij andere woningcorporaties. Uiteindelijk doen alle woningcorporaties toch hetzelfde. Door wat extra maatwerk en onze huisstijl toe te voegen, hebben we de website nog meer eigen gemaakt. Al denk ik dat veel woningcorporaties al heel ver komen met de standaard woningcorporatie website zonder maatwerk."

Het is prettig en praktisch om te kiezen voor een product dat al op de plank ligt en bewezen goed werkt bij andere woningcorporaties.

Alice Hulleman Domesta

Huurprijscheck voor betaalbaar wonen

Een belangrijk onderdeel van de website is de huurprijscheck. Dit is een stukje maatwerk. Daarmee kun je als huurder zien wat het risico is op betalingsproblemen. "Dat is echt een belangrijk onderdeel op onze website en past bij onze 'Ruimte om te leven'-missie." 

Het CMS is een zonnetje!

"De website staat live vanaf februari 2022. Ik hoor positieve geluiden van collega's en mensen uit mijn netwerk. Ook is er geen enkele klacht geweest over dat iets niet werkt. Het werkt gewoon. Daarvoor hebben we zelf ook veel getest. En het CMS, dat is een zonnetje! Het is nu gewoon leuk om iets op de website te zetten." 

Van website, naar totaalpakket met Mailer en Reporting

Naast de website gebruikt Domesta ook Mailer en Reporting, voor online nieuwsbrieven en (jaar-)verslagen. 

Goede samenwerking en doorontwikkeling

"De samenwerking met iWink vind ik erg prettig. De manier waarop ze het project aanvliegen en ook het tussentijdse contact via de telefoon, mail of online. Daarnaast denken ze mee en blijven ze hun producten doorontwikkelen." 

Op de vraag of Alice nog tips heeft, zegt ze: "Ik raad aan om altijd met meerdere leveranciers kennis te maken. En neem daarin iWink ook mee! Ik kan ze echt aanbevelen. Zij hebben een product waar al jarenlang goed over nagedacht is met de klant. Ook is het fijn om daarnaast nog aparte modules te kunnen afnemen (Red. denk aan een koppeling met AFAS, Agenda, etc). Er ligt al veel op de plank klaar." 

"Ik denk dat veel woningcorporaties al heel ver komen met de standaard woningcorporatie website zonder maatwerk."

Alice Hulleman Domesta

Meer weten?

Neem contact op met Mark

Mark Snippe

Consultant

050 2101200 m.snippe@iwink.nl