Spring naar inhoud
Inloggen

Gasunie Projecten - Ieder project een eigen website

Gasunie is betrokken bij veel verschillende projecten. Projecten op het gebied van onder andere waterstof, stikstof en duurzame energieopwek. Elk project heeft haar eigen doelstellingen, doelgroepen en vaak een eigen website. Om al die websites technisch en inhoudelijk up-to-date te houden, is er een site ontwikkeld die de basis vormt voor alle projectwebsites. Inmiddels zijn er 7 projectwebsites gelanceerd en meer zijn aanstaande.

Sectoren Energie en infrastructuur-website Websites Diensten

Consultancy, design en development

Elk projectwebsite, altijd up-to-date

Naast de corporate website van Gasunie, had zij verschillende projectwebsites online staan. Deze projectwebsites voldeden niet allemaal aan de huidige eisen wat betreft digitale toegankelijkheid, techniek en weergave. Tijd voor vernieuwing!

Gemeenschappelijke technische basis

Om het beheer en onderhoud van de projectwebsites zo goed mogelijk te laten verlopen, is ervoor gekozen om één websitepakket als basis voor de techniek én de huisstijl van Gasunie als uitgangspunt voor het ontwerp te nemen. Daardoor kan er nu binnen no-time een nieuwe projectwebsite ontwikkeld worden.

Elke project haar eigen look-and-feel

Wanneer er een nieuwe projectwebsite nodig is, dan staat de technische basis al klaar. De nieuwe website wordt vervolgens 'aangekleed' met het logo, huisstijlkleuren, -fonts en meer stylingmogelijkheden.

Om extra onderscheid te maken is het ook mogelijk om de homepagina helemaal aan te passen, zo heeft elke projectwebsite een passende uitstraling. 

Eén platform voor content management

De websites worden allemaal vanuit hetzelfde platform beheerd. Dat maakt het werken met het Content Management Systeem voor de beheerders herkenbaar en eenvoudig.

Nieuwe functionaliteit voor alle websites beschikbaar

Heeft een project de wens om bijvoorbeeld een chatfunctie toe te voegen aan de website, dan wordt dit ook direct op de andere projectwebsites als optie toegevoegd. Zo profiteert elk project van de kansen en mogelijkheden van het CMS.

En is het tijd voor een update? Dan wordt dit ook in een keer uitgevoerd en voldoen alle projectwebsites weer aan alle eisen. 

Elke projectwebsite toegankelijk, up-to-date en snel online

Door deze aanpak is Gasunie er zeker van dat al haar websites altijd toegankelijk en up-to-date zijn. En dat er een schaalbare basis is: heeft Gasunie snel een nieuwe projectwebsite nodig, dan kan die met eigen look-and-feel in no-time gelanceerd worden. 

Ook meerdere projectwebsites nodig?

Neem contact op met Mark

Mark Snippe

Consultant

050 2101200 m.snippe@iwink.nl

Cases

Meer projecten