Spring naar inhoud
Inloggen

Gasunie Transport Services - Sneller toegang tot relevante informatie

Gasunie Transport Services B.V. (GTS) is eigenaar en beheerder van het landelijk gastransportnet in Nederland. GTS is verantwoordelijk voor het in werking hebben, onderhouden en ontwikkelen van haar net.

Een upgrade

De website van GTS was aan vernieuwing toe. Naast een technische upgrade was er behoefte aan het verbeteren van de klantreis op de website. Er lag een sterke wens om de navigatie te verbeteren omdat de contentstructuur niet goed meer aansloot bij de navigatie en het menu. Daarbij was het verbeteren van de vindbaarheid van informatie één van de belangrijkste doelstellingen.  

De focus

Om de vindbaarheid van informatie te optimaliseren moest er ingezoomd worden op de manier van navigeren op de nieuwe website. GTS kent een aantal specifieke belangrijke doelgroepen die zowel een gemeenschappelijke als een eigen informatiebehoefte hebben. Een uitsplitsing van de content in verschillende doelgroepgerichte secties, aangevuld met secties die voor meerdere doelgroepen relevant zijn. Door de doelgroep-laag in het menu ontstaat er een extra niveau in de navigatie, maar door het slimme design van het verticale hoofdmenu weten bezoekers precies waar ze zijn en hebben ze snel toegang tot gerelateerde content. 

Het doel was dat bezoekers gemakkelijk naar de diep gelaagde content van de website moesten kunnen navigeren. Door het menu op de website op deze wens aan te passen is dit ondervangen. Met een compleet nieuw design, gefocust op leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, is een solide basis gelegd voor een herstructurering van de grote hoeveelheid content. Er zijn diverse nieuwe contentelementen in het CMS ontwikkeld voor het slim beheren en optimaal weergeven van de content.

Heldere communicatie

Samen met GTS hadden we een helder doel voor ogen met de nieuwe website. Door duidelijke verwachtingen, een gedegen voorbereiding, een overeenkomstig beeld van de scope en regelmatige overleggen ontstond een prettige en efficiënte samenwerking. De duidelijke scope en communicatie vanuit Gasunie heeft daar een positieve bijdrage aan geleverd. 

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: een website die naadloos aansluit bij de communicatiedoelstellingen van GTS. De toekomstbestendige navigatie- en contentstructuur werken in de praktijk erg goed en dat komt het beheer en onderhoud van de website ook ten goede. Door het regelmatig analyseren van het gebruik en de prestaties van de website kunnen kansen en mogelijkheden voor verbetering worden gesignaleerd. Zo kan GTS de vindbaarheid van haar informatie blijven optimaliseren met gestructureerde, toegankelijke en relevante content!