Spring naar inhoud
Inloggen

Nijestee - Huurderscommunicatie via de website, mailing en een online jaarverslag

Nijestee is de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. De organisatie geeft circa 30.000 huurders plek middels circa 13.500 huurwoningen. Wij hebben voor Nijestee de website, mailingtool en het online jaarverslag gerealiseerd.

Sectoren Woningcorporatie (Woco)-website nieuwsbrief Diensten

Consultancy, design & development

De opdracht

De website van Nijestee heeft vooral een communicatieve functie naar bestaande huurders. Daarin is overzicht en structuur belangrijk, zodat huurders snel die taken kunnen vervullen waarvoor ze op de website komen. Nijestee is servicegericht en wil die ervaring ook online doorzetten. De opdracht aan ons was dan ook duidelijk: Creëer een overzichtelijke website, herkenbaar Nijestee, waar onze doelgroep snel en eenvoudig de juiste informatie kan vinden.

De grootste woningcorporatie van stad Groningen

13.500

Woningen

30.000

Huurders

27

wijken

Toptaken

De functie van de website is bij Nijestee zeer divers. Een groot deel van de bezoekers komt voor een specifieke set aan informatie, of heeft een heel specifiek doel. Daarnaast heeft Nijestee een belangrijke verantwoordende en informerende functie. Het is voor woningcorporaties van belang om transparant te zijn in de besteding van budgetten en de koers die het als organisatie inzet. Om beide vormen van verkeer efficiënt te kunnen bedienen is er gekozen voor een toptaken-benadering. Op basis van statistieken is gekeken naar de veelgestelde vragen en naar de veelvoorkomende doelen van de bezoekers. Deze zijn weergegeven in toptaken-lijsten, zodat voor hen in één oogopslag duidelijk is waar ze terecht kunnen. 

Nijestee op de kaart

Veel content van Nijestee is te herleiden tot een specifieke wijk of locatie. Denk aan een woning, een nieuwsbericht wat te maken heeft met een wijk of een buurtproject.

Omdat een groot deel van de bezoekers visueel georiënteerd is, wordt deze informatie op een kaart getoond. Dit gebeurt op de homepage en op de overzichtspagina van wijken waar Nijestee actief is.

Koppeling met WoningNet

De inschrijving en het toewijzen van sociale huurwoningen is uitbesteed bij WoningNet. Als iemand dus geïnteresseerd is in een (sociale huur) woning van Nijestee, dan kan deze zich inschrijven bij WoningNet en uiteindelijk een woning huren. Het aanbod van die woningen wordt echter wel getoond op de website van Nijestee. Hiervoor maakte we een koppeling met WoningNet. 

Handmatige invoer van objecten

Naast de geautomatiseerde koppelingen heeft Nijestee ook de mogelijkheid om het aanbod te verrijken door middel van handmatige invoer. Dit aanbod bestaat onder andere uit garageboxen en bedrijfsruimtes.

Nije Mail

Naast de website, communiceert Nijestee onder andere ook via mailings met (potentiële) huurders. Dat doen ze met de Nije Mail, een maandelijkse nieuwsbrief waar alles over de organisatie, het wonen en de wijken gedeeld wordt. 

Jaarverslag woningcorporatie Nijestee

Nijestee maakt ook gebruik van Reporting. Dat is onze tool om gemakkelijk en snel online toegankelijke jaarverslagen te maken. Bekijk het resultaat: Jaarverslag Nijestee 2020

De digitale communicatie van jouw woningcorporatie verbeteren?

Neem contact op met Mark!

Mark Snippe

Consultant Woningcorporaties

050 2101200 m.snippe@iwink.nl