Spring naar inhoud
Inloggen

Omgevingsdienst Groningen - Een nieuwe overzichtelijke website

Omgevingsdienst Groningen zet zich in voor een veilige, schone en duurzame leefomgeving om te wonen, werken en recreëren. Wij mochten een nieuwe website voor de organisatie bouwen. Een opdracht waar wij - zeker gezien onze Groningse roots - heel blij van werden.

Websites Diensten

Consultancy, design en development

José Russchen en Annemijn Branbergen zijn beide communicatieadviseur voor de Omgevingsdienst Groningen en betrokken bij de totstandkoming van de website. Waarom ze een nieuwe website wensten? Annemijn: “Onze vorige website voldeed niet meer. We hebben de laatste jaren veel verbeterslagen doorgevoerd, die professionalisering zag je niet terug op de vorige website.”

Trots op het resultaat, we hebben nu een website om te laten zien

Inmiddels staat de website een paar maanden online. Wat vinden ze van het resultaat? José: “We zijn er trots op, we durven ‘m te laten zien. De website matcht weer met wie we zijn en wat we doen. Dat merk je bijvoorbeeld in het delen van vacatures, die kunnen we nu goed en aantrekkelijk presenteren.” 

Naast bestaande content, is er ook veel nieuwe content gevuld. Bijvoorbeeld nieuwe informatie over de milieuthema's. José: “Het CMS werkt prettig en intuïtief. Ik heb er nog nooit een handleiding bijgepakt.” Annemijn: “Ook de vrijheid die je hebt, bijvoorbeeld qua menustructuur en componenten, is heel fijn. Hiermee kun je de pagina's helemaal naar wens inrichten.”

Thematische content Omgevingsdienst Groningen

Het CMS werkt prettig en intuïtief. Ik heb er nog nooit een handleiding bijgepakt.

José Russchen Omgevingsdienst Groningen

Werken-bij pagina Omgevingsdienst Groningen

Een goede basis als vertrekpunt met het Business pakket

De nieuwe website is gebouwd op basis van onze Business website, een complete en pasklare website die je naar eigen wens verder samenstelt. Hoe verliep de realisatie? José: “We hadden goed voor ogen wat we wilden. Dat hebben we samengevoegd in een programma van eisen. Vervolgens hebben we samen met een aantal collega’s van verschillende afdelingen en collega’s van iWink, de puntjes op de i gezet tijdens een strategische sessie.”

Toevoeging van extra maatwerk, terwijl wij bezig waren met vullen

Naast de realisatie van de website, is de huisstijl verfrist en is er extra maatwerk toegevoegd. José: “Op een gegeven moment moesten we nog even wachten op het extra maatwerk. Gelukkig kon ik wel alvast beginnen met het vullen van de content. Op die manier werkten we naast elkaar, het was prettig dat dat kon.”

'Onderschat het verzamelen van content niet'

Zijn er tips om mee te geven aan collega communicatieadviseurs? José: “Zorg dat je van te voren goed weet wat je wil vertellen. Toets de nieuwe website tussentijds bij collega’s. En wat ik een fijne tip vond van jullie bij aanvang van het project: Onderschat het verzamelen van nieuwe content niet, dat kost tijd.” 

Is er nog iets niet gezegd? Annemijn: “Jullie zijn heel benaderbaar. Gaat er iets goed, dan is er een reactie. Maar ook wanneer iets even minder goed verloopt, dan zijn jullie er net zo goed. En verder, de livegang verliep vlekkeloos. We presenteerden de nieuwe website in een live uitzending voor collega’s, dus dat was dubbel zo prettig.” 

​De vrijheid die je hebt, bijvoorbeeld qua menustructuur en componenten, is heel fijn. Hiermee kun je de pagina's helemaal naar wens inrichten.

Annemijn Branbergen Omgevingsdienst Groningen