Spring naar inhoud
Inloggen

Stichting Eelder Woningbouw - Een totaaloplossing met website, mailer en reporting

Stichting Eelder Woningbouw had vorig jaar snel een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website nodig. Het websitepakket voor woningbouwcorporaties bood uitkomst, binnen korte tijd stond er een volwaardige website. En niet veel later is daar ook nog Reporting en Mailer aan toegevoegd. Kortom, een totaalpakket voor digitale communicatie.

Sectoren Woningcorporatie (Woco)-website Websites nieuwsbrief Diensten

Strategie, content marketing

Woningcorporatie: Stichting Eelder Woningbouw

Stichting Eelder Woningbouw (SEW) is een woningcorporatie met circa 1.000 woningen in Eelde en Paterswolde. De stichting maakt goed en betaalbaar wonen mogelijk. Haar werkwijze wordt getypeerd door de kernwaarden: dichtbij, betrouwbaar, efficiënt en effectief. Iets dat ook tot uiting komt in haar online communicatie. 

Snel online én zichtbaar met kant-en-klaar websitepakket

De vorige website van SEW voldeed niet meer en dus had de stichting snel een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website nodig. Met ons websitepakket voor woningcorporaties stond er binnen no-time een volwaardige website die ook nog eens voldoet aan de WCAG. Michiel Veenstra, directeur-bestuurder SEW: "Bij een visitatie kregen we te horen dat we het goed deden, maar dat we dat nog meer mochten laten zien. De website draagt bij aan onze professionalisering."

Het websitepakket is een standaard product met daarin alle functionaliteiten die een woningcorporatie nodig heeft, denk aan corporatiegerelateerde templates, bewonersverhalen, kaart met werkgebied, toptaken, woningaanbod en meer. 

Van website, naar totaalpakket met Mailer en Reporting

"Van het een, komt het ander" zegt Michiel. Na de website heeft SEW ook Reporting en Mailer aangeschaft. "De combinatie van deze producten is ideaal, je werkt steeds in hetzelfde dashboard (red: dezelfde online omgeving, het CMS). Dat vind ik een voordeel." 

Met Reporting publiceert de organisatie haar jaarverslag en met Mailer worden (potentiële) huurders elk kwartaal gemaild over nieuwe ontwikkelingen. "Naast onze normale werkzaamheden, zijn dit erg leuke dingen die veel energie geven." 

Hulp bij het vinden van partners

Naast de inzet van de producten, hebben we SEW ook geholpen bij het vinden van de juiste partners. Esther van Opzeeland van Letterhuis helpt bij de content en Jesse Schaap ontwerpt een nieuwe huisstijl (red: deze is inmiddels geïmplementeerd). "Ik zie iWink als de paraplu. Jullie hebben veel contacten, het is prettig dat jullie ondersteuning over het geheel er is." 

Gefaseerde aanpak, prettige samenwerking

Kenmerkend voor de samenwerking met SEW, is de gefaseerde aanpak. De projecten volgen elkaar op in overzichtelijke stappen. Op die manier blijft het project behapbaar en leuk voor de collega's binnen SEW. 

Een voorbeeld daarvan is dat de website al live staat, nog voordat de huisstijl klaar is. Ook dat is een voordeel van het websitepakket, zodra de huisstijl klaar is kan deze op de nieuwe website 'geplakt' worden (red: de huisstijl is inmiddels geïmplementeerd). 

En wat betreft de samenwerking zegt Michiel: "We zijn heel blij met de samenwerking. Complimenten naar Niels, Jurriaan en alle anderen." Dat is mooi, want wij denken daar net zo over!

"Ik zie iWink als de paraplu. Jullie hebben veel contacten, het is prettig dat jullie ondersteuning over het geheel er is." 

Michiel Veenstra Directeur-bestuurder Stichting Eelder Woningbouw

Cases

Meer projecten