Spring naar inhoud

Content marketing en zoekmachine optimalisatie

Blog

Leestijd
2 min lezen
Datum
Tags
content marketing online marketing strategie

Benieuwd waar u allemaal op moet letten bij het schrijven van een artikel of webpagina voor uw blog of website om goed gevonden te worden in de zoekmachines? Een goed CMS biedt een technische basis voor zoekmachine optimalisatie, maar dat is niet afdoende. Om daadwerkelijk goed gevonden te worden, kunt u zelf het een en ander doen. In dit artikel geven we enkele tips om de vindbaarheid van uw website aanzienlijk te verbeteren.

Optimaliseren voor zoekmachines met Kirra

Voor een goede vindbaarheid in zoekmachines zijn meerdere factoren van belang. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede vindbaarheid. Let wel, het is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel.

Relevante content schrijven

Goede en relevante content wordt een steeds belangrijker criterium om goed gevonden te worden in zoekmachines. Het is belangrijk dat deze geoptimaliseerd is, maar het is nog veel belangrijker dat deze uniek en relevant is.

Meer informatie over relevante content schrijven.

Goede keywords selecteren

Het kiezen van goede keywords of zoekwoorden is het belangrijkste startpunt voor een succesvolle zoekmachine optimalisatie. Op welke woorden wilt u gevonden worden en welke woorden zijn relevant voor uw website? Maak voor uw homepage en iedere onderliggende pagina een lijst met de belangrijkste zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden.

Keywords effectief gebruiken

Bij het gebruik van keywords is relevantie het belangrijkste criterium. Zoekmachines doen er namelijk alles aan om gebruikers relevante zoekresultaten te bieden. Uw website zal alleen getoond worden als de content op uw website relevant is voor de zoektermen die de gebruiker heeft ingegeven in de zoekmachine.

Meer informatie over het effectief toepassen van keywords.

Experimenteer, test en meet

In Kirra kunt u gemakkelijk contentpagina's aanmaken. Het is net zo makkelijk om content aan te passen. U kunt dus eenvoudig experimenteren met verschillende soorten en stijlen content. Door te meten met een webstatistiekenpakket kunt u een goed overzicht krijgen van wat wel en niet werkt. Welke content metrics zijn nou handig om mee te testen en te meten?

Meer informatie over het testen en meten van content.

De kracht van linkbuilding

Naast het optimaliseren van uw eigen site met bijvoorbeeld interne links, is het belangrijk om inkomende links te genereren naar uw website. Dit zijn andere sites die naar pagina’s op uw website linken.

Meer informatie over linkbuilding.