Spring naar inhoud
Inloggen

Ook drempelvrij-waarmerk voor Care en Business website

Nieuws

Leestijd
3 min lezen
Datum

Na de eerste digitaal toegankelijke rapportagetool en de eerste drempelvrije website voor woningcorporaties, zijn de Care website en de Business website nu ook succesvol getoetst op de WCAG-succescriteria door Cardan Technobility en door de Dutch Digital Accessibility Index opgenomen in de lijst met waarmerkdragers. "Hiermee maken we het voor nog meer bedrijven en organisaties in Nederland eenvoudig om een drempelvrije website te realiseren."

Eerste en grootste leverancier van Nederland

Ons drempelvrije aanbod maakt ons de eerste leverancier in Nederland van pasklare drempelvrije, digitale producten zoals websites en een rapportagetool. Niels ten Have, iWink: "Doordat we onze digitale producten vooraf hebben laten inspecteren op de WCAG 2.1 niveau A en AA, besparen we afnemers van een iWink website veel kosten en gedoe." 

Hoe dat werkt? Niels: "Bij een website die we ontwikkelen ontvangt de klant het technische inspectierapport. Hiermee is aangetoond dat de website technisch voldoet aan de WCAG. Dit kan als bewijslast worden opgenomen in de toegankelijkheidsverklaring

Aanvullend kan de organisatie ervoor kiezen om de content, huisstijl en het eventuele maatwerk in de website zelf te laten inspecteren. Deze werkwijze leidt niet alleen tot lagere kosten voor de inspectie, maar voorkomt ook aanzienlijke implementatiekosten omdat de techniek niet opnieuw geïnspecteerd wordt."

WCAG-wetgeving: verplichte webrichtlijnen

Circa 4 miljoen Nederlanders met een functionele beperking ervaren digitale drempels door ontoegankelijke digitale communicatie. Denk aan; 

  • een website die onleesbaar is door onvoldoende kleurcontrast,
  • een online PDF dat niet kan worden doorgenomen door voorleessoftware. 

Om dat te voorkomen bestaat de WCAG-wetgeving. Dat zijn verplichte webrichtlijnen die ervoor zorgen dat de online communicatie van (semi-)overheidsinstellingen vanaf 23 september 2020 digitaal toegankelijk is. Vanaf 2025 breidt deze wetgeving uit, waarmee het betrekking heeft op meer organisaties. 

Drempelvrije websites voor zorginstellingen en bedrijven

Wij willen digitale communicatie voor iedereen toegankelijk maken. Daarom produceren wij online communicatieproducten die drempelvrij zijn. Dat betekent dat onze websites en Reporting voldoen aan de richtlijnen van de WCAG 2.1 niveau A en AA en de gebruiker ook de  content volgens die richtlijnen kan aanbieden. 

En inmiddels bezitten ook de Care website voor zorginstellingen en de Business website voor bedrijven het drempelvrij-waarmerk. Dat zijn complete en pasklare websites waarmee (zorg-)organisaties en bedrijven in een korte tijd, kwalitatief hoogwaardige websites kunnen realiseren. Niels: "We ontwikkelen elke website bovenop deze veelzijdige basis en implementeren daarbij de huisstijl, merkidentiteit en -beleving van de klant om tot een uniek eindresultaat te komen, zonder afbreuk te doen aan de veilige, gebruiksvriendelijke en nu drempelvrije basis". Bekijk het certificaat van de Care website en het certificaat van de Business website

Dutch Digital Accessibility Index

Dankzij onze inspanningen op het gebied van digitale toegankelijkheid, zijn we ook opgenomen als aanbieder op de Dutch Digital Accessibility Index. Dat is een initiatief van Stichting Drempelvrij. Deze commissie controleert of een organisatie aantoonbaar over voldoende kennis en ervaring beschikt en toetst de producten en diensten op de richtlijnen van de WCAG. Het eindoordeel dat wij kregen van de accreditatiecommissie is positief:

"iWink voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid."

Meer over digitale toegankelijkheid

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid? Bekijk dan de onderstaande links, of neem contact op.