34piepjes300tellen van start

10 oktober 2012

Dinsdag 9 oktober is het goede doel 34piepjes300tellen officieel van start gegaan in het UMCG. Het doel 34piepjes300tellen zet zich in om een levensechte illusie van een wolkenhemel te realiseren in de bestralingsruimtes van het UMCG. Hiermee willen ze het zware ziektetraject van kankerpatiënten draaglijker maken. iWink heeft samen met Kirra en G2K de website voor dit goede doel gesponsord.

34 piepjes? 300 tellen?

‘Piep, piep, piep … Ik lig halfnaakt op een koude, ijzeren plaat onder het bestralingsapparaat en ik mag pas na 34 piepjes en 300 tellen weer bewegen. Verschillende gedachten spoken door mijn hoofd. Terwijl buiten de wereld gewoon doorgaat, kijk ik naar een saai systeemplafond. Dat moet toch anders kunnen?’ Zo ontstond een bijzonder idee van ex-borstkankerpatiënte Bettie Fischer.

Doel: een levensechte wolkenhemel in bestralingsruimtes

Samen met Nanda Arkema bedacht Bettie het idee om de plafonds van behandelkamers op te vrolijken. Door middel van fotopanelen worden er levensechte illusies van een wolkenhemel gecreëerd. Op deze manier ontstaat er daglicht waar dat voorheen niet mogelijk was. In het UMCG kunnen twee behandelruimtes voorzien worden van een wolkenhemel en in de dependance van het UMCG in Emmen eveneens twee behandelkamers. Ook zijn er al gesprekken met de Isala Klinieken in Zwolle.

Officieel gestart, op naar de eerste 8.000 Euro

De officiële handeling tijdens de lancering in het UMCG is aan dr. Maduro. Geheel in stijl gaat hij lachend op de foto met een wolkje waarop staat ‘wij gaan officieel van start’ en hiermee is het goede doel officieel een feit. Samen met G2K, iWink, ViewOpener, Kirra en Drukkerij Zalsman is het project opgezet met het doel om in 2013 minimaal 1 plafond te realiseren. Daartoe is € 8.000,- nodig die ze via sponsoring bij elkaar hopen te krijgen.

Iedereen kan meehelpen dit bedrag bij elkaar te krijgen. Kijk daarvoor op 34piepjes300tellen.nl