iWink verricht eerste Google Street View implementatie in Nederland

19 maart 2009

Groningen online bekijken op straatniveau? Dat kan sinds kort via toerisme.groningen.nl. iWink heeft op deze website als eerste internetbedrijf Google Street View geïmplementeerd.

Tweede primeur voor iWink en Marketing Groningen

In 2007 waren iWink en Marketing Groningen ook al de eerste met het in Nederland met het beschikbaar maken van de kaartapplicatie Local Live van Microsoft op de website toerisme.groningen.nl. Nu heeft Groningen wederom de primeur.

Op toerisme.groningen.nl/streetview kunnen bezoekers vanaf vandaag virtueel door de straten van Groningen te "lopen".

Vanaf de straat

Met Google Street View is het mogelijk om 360°-panorama-foto's te bekijken van straten op straatniveau. De foto's zijn genomen met een op een auto gemonteerde zware camera. Op de computer kan de internet-gebruiker navigeren met de pijltjes-toetsen of door met de muis te klikken op pijlen die op het scherm te zien zijn. Het is mogelijk om de foto's in verschillende afmetingen zien, vanuit alle mogelijke richtingen en hoeken.
 

Toepassing

Met behulp van Google Street View kunt u bijvoorbeeld foto's van uw kantoorpand laten zien, zodat het voor uw bezoekers gemakkelijker wordt om u kantoor te vinden. Een andere toepassing is het inzichtelijker maken van routebeschrijvingen: met een foto van elk kruispunt kan een bezoeker zich voorbereiden op de rit.

Het is mogelijk om een bestaande Google Maps implementatie te koppelen aan een Google Street View implementatie. Wanneer er op de kaart geklikt wordt, kan de straat getoond worden. Andersom, wanneer de gebruiker met Street View door de straat wandelt, zal de kaart de nieuwe plaats op de staat laten zien.