Kirra bij snelstgroeiende bedrijven van Nederland

3 november 2016

Kirra, de Groningse ontwikkelaar van Content Management software, heeft een FD Gazellen Awards 2016 gewonnen voor snelgroeiende bedrijven.

Kirra is een onderdeel van iWink. De software van Kirra wordt gebruikt voor het maken van online communicatiemiddelen. Websites, intranetten, jaarverslagen, nieuwsbrieven, en narrowcasting-schermen kunnen met Kirra CMS worden beheerd. Vooral bij zorgorganisaties, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, de overheid, energiebedrijven en fabrikanten staat het bekend om haar gebruiksvriendelijkheid en brede inzetbaarheid.

Om FD Gazelle te worden, moet een bedrijf een ononderbroken omzetgroei van minimaal 20% laten zien over een periode van drie jaar en dient het bedrijf financieel gezond te zijn. De groei van Kirra in de jaren 2013 t/m 2015 werd met name veroorzaakt doordat bedrijven overstapten van andere systemen zoals WordPress, TYPO3 of Plone naar Kirra en door de lancering van het nieuwe product Kirra Jaarverslag.

Ingelogd in Kirra CMS
Ingelogd in Kirra CMS

We zitten nog vol met plannen, dus met een beetje geluk staan we in 2017 of 2018 weer in dit rijtje.

Simon Wisselink
mede-oprichter Kirra

Mede-oprichter Simon Wisselink is blij met het succes en de daarmee gepaard gaande aandacht: “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor onze klanten. Met de introductie van Kirra Jaarverslag hebben we onze dienstverlening uitgebreid van websites naar online jaarverslagen. Zo bereikten we in korte tijd veel nieuwe gebruikers. Daar zijn we heel trots op – en ook op deze nominatie!”

Simon verwacht dat de groei nog wel even doorzet. In 2017 lanceert het bedrijf alweer een twee producten: Kirra Intranet en Kirra Brochures. Kirra Intranet biedt organisaties een plek waar medewerkers efficiënt online kunnen samenwerken - zonder te verdrinken in documenten en e-mails. Kirra Brochures is gericht op instellingen als universiteiten, hogescholen en zorgaanbieders.

Meer informatie

Simon Wisselink