Spring naar inhoud
Inloggen

Balacron Covers - Bekijk uitgebreide collectie op een nieuwe website

Balacron levert 14 miljoen meter aan omslagmateriaal per jaar. Via hun nieuwe website maakt Balacron hun volledige producten-gamma aan omslagmaterialen inzichtelijk aan ontwerpers en creative directors.

Websites Diensten

Consultancy, design, development

De grootste collectie omslagmateriaal ter wereld

Balacron International is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van omslagmateriaal. Een bedrijf met meer dan 90 jaar ervaring. Met een stevige basis, die is ontstaan door de combinatie van kennis van het productieproces, vakmanschap en de laatste technologische mogelijkheden.

Met als gevolg dat zij de grootste collectie omslagmaterialen ter wereld hebben, zowel in vinyl als textiel.

Balacron zette begin dit jaar in samenwerking met iWink een nieuwe website neer die gericht is op inspiratie, maar bovenal gericht is op conversie. Op de website zijn per collectie de producten gepresenteerd die Balacron levert, waarvan stalen te bestellen zijn.

Balacron levert omslagmateriaal voor ruim 55% van de Koran's wereldwijd. Dat zijn ruim 15 miljoen Koran's op dit moment. 

Balacron doet een stap extra

Voorbeelden van klantendata die we verzamelen zijn: 

  • Wat is de primaire actie vanaf de homepage? 
  • Hoeveel product sheets worden er gedownload?
  • En van welk product worden de meeste stalen besteld?

Deze klantdata heeft iWink in Google data studio visueel gemaakt voor Balacron, middels een aantal sheets. Google data studio haalt de data op vanuit Google Analytics. 

Balacron doet hiermee een stapje extra, zodat de data te allen tijde paraat is. Daarnaast kunnen de sheets, welke in Balacron huisstijl zijn opgemaakt, gebruikt worden als verantwoording richting de directie. 

Meer dan 60 distributeurs over de hele wereld

Balacron laat met de wereldkaart op de website zien over de hele wereld distributeurs te hebben. Inmiddels is het netwerk verspreid over meer dan 60 distributeurs tot ver in het Midden-Oosten tot in Noord-Afrika en Aziatische Moslimlanden.

Ook geïntresseerd in een corporate website?

Neem contact met me op!

Alexander Buist

Consultant digitale communicatie

06 81419313 a.buist@iwink.nl