Spring naar inhoud
Inloggen

Cosis - Van NOVO en Promens Care naar 1 organisatie

In 2018 zijn NOVO en Promens Care samen verder gegaan in 1 organisatie, onder de naam Cosis. Met de nieuwe naam heeft Cosis samen met iWink een nieuwe website én een nieuw intranet gelanceerd.

Sectoren Zorg en ziekenhuis-website Websites nieuwsbrief Diensten

Consultancy, design en development

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. In totaal werken meer dan 3.700 medewerkers en 1.500 vrijwiligers aan de zorg voor meer dan 8.000 cliënten. Dat gebeurt voornamelijk via dagbesteding en ambulante begeleiding. Door middel van 200 verschillende locaties verspreidt over Groningen en Drenthe is er altijd een locatie dichtbij de cliënt.

Na een bestuurlijke fusie in 2013 zijn per 1 januari 2018 alle bedrijfsonderdelen van NOVO en Promens Care gefuseerd in één nieuwe organisatie: Cosis. Dat betekent dat er op het vlak van digitale communicatie ook onder de nieuwe naam gecommuniceerd moet worden, zowel intern als extern. Om de communicatiemiddelen op een efficiënte manier in te richten is iWink ingeschakeld.

Vraaggestuurde navigatie in website

Onder aanvoering van Dizain zijn er diverse strategische sessies georganiseerd met medewerkers van Cosis. Daaruit kwam de wens naar voren om de gehele website in te richten vanuit de vraag van de bezoeker. Dit heeft geleidt tot een websitestructuur waarbij de bezoeker diverse vragen beantwoordt om tot de juiste informatie te komen.

Integratie intranet en website

Naast de website heeft Cosis ook voor iWink Intranet gekozen om de bestaande intranetten van NOVO en Promens Care te integreren. Daarbij is een volledig op maat gemaakt serviceplein gemaakt, zodat medewerkers direct die informatie kunnen vinden die voor hen van belang is.

Daarnaast blijkt dat sommige informatie voor zowel interne als externe communicatie van belang is. Een overzicht van alle locaties is daar een voorbeeld van. Dat is niet alleen relevante informatie voor bezoekers van de website, maar ook voor medewerkers. Daarom is ervoor gekozen om het locatie-overzicht te koppelen aan de website. Dit is een enorme efficiëntiewinst voor de redacteuren van Cosis, omdat informatie nu nog maar op een plek aangepast hoeft te worden.

Alle actualiteiten in één overzicht

Of het nu gaat om een nieuws-, Facebook- of Twitter-bericht, op de website van Cosis wordt alle actuele informatie chronologisch gebundeld in een overzicht. Dit maakt dat de bezoeker direct een volledig beeld krijgt van wat er op dit moment speelt bij Cosis.

Meer weten over digitale oplossingen in Zorg & Welzijn?

Neem contact met me op!

Anna Slooff

Consultant digitale communicatie

06 40283352 a.slooff@iwink.nl