Techniek

Op basis van het definitieve webdesign wordt uw website technisch gerealiseerd. Dat betekent dat de ontworpen schermen worden gecodeerd en dat alle functionaliteit wordt geïmplementeerd.

Content Management Systeem

Het CMS dat we gebruiken voor de technische realisatie van uw website is Kirra. Kirra is een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en flexibel Content Management Systeem dat voldoet aan de webrichtlijnen van de overheid en de webstandaarden van het World Wide Web Consortium (W3C). Daardoor is uw webapplicatie toegankelijk voor een groot publiek, verschillende browsers en zoekmachines.

Kirra is bovendien goed beveiligd en erg geschikt voor het koppelen van informatie uit een back-office systeem en het ontsluiten van informatie naar bijvoorbeeld Facebook, Twitter en/of mobiele apps.

Kirra is een heel toegankelijk systeem om onze website en ons intranet mee te beheren. Doordat voor beiden hetzelfde CMS wordt gebruikt, is het beheren van het intranet voor alle collega's heel gemakkelijk.

Janke Leupen, EDU-ART

Testen & online

Tijdens de ontwikkeling van alle functionaliteit test iWink voortdurend op basis van de gemaakte afspraken en gestelde specificaties. Al in een vroeg stadium installeren wij uw website of -applicatie op een testlocatie. iWink helpt u opweg met een training over het gebruik van het CMS. Ook zorgen we ervoor dat eventuele bestaande gegevens zorgvuldig worden overgezet, zodat u geen waardevolle informatie of de plaatsing in de zoekresultaten verliest.

Technische realisatie:

  • een veilig en gebruiksvriendelijk CMS
  • eenvoudig koppelen en ontsluiten van informatie
  • voldoen aan de webrichtlijnen van de overheid
  • voldoen aan de webstandaarden van het W3C 

Deze fase bestaat uit:

  1. Front-end development: het coderen van het webdesign
  2. Back-end development: de koppeling met het CMS
  3. Testen door iWink
  4. Oplevering op testlocatie
  5. Online
Webdesign Content