Spring naar inhoud
Inloggen

Digitaal toegankelijk (WCAG)

Onze wereld digitaliseert en eist daarmee een hogere mate van zelfstandigheid van de bevolking. Een goede zaak, maar voor circa 4 miljoen Nederlanders met een functionele beperking ontstaan digitale drempels door ontoegankelijke digitale communicatie. Dat is voor ons een no-go.

Toegankelijk voor iedereen

Wij willen digitale communicatie voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk maken. Want ook voor de overige 13 miljoen Nederlanders (en daarbuiten) is het van belang dat online bereikbaar is. Daarom besteden we veel aandacht aan drempelvrije digitale communicatie.

Drempelvrij-waarmerk en meer

Wij dragen bij aan digitale toegankelijkheid doordat:

  • onze producten voldoen aan de richtlijnen van de WCAG (2.1, niveau AA) en het drempelvrij waarmerk dragen;
  • we onze klanten ondersteunen bij het aanbieden van digitaal toegankelijke content;
  • met onze partner Cardan Technobility WCAG inspecties aanbieden;
  • we opgenomen zijn in de Dutch Digital Accessibility Index.

"iWink voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid."

DDAI Accreditatiecommissie

Voorbeeld

Drempelvrije digitale publicaties

Met Reporting maak je zelf online publicaties, denk aan brochures, onderzoeken, jaarverslagen en meer rapportages. Reporting is getoetst op WCAG 2.1, niveau A + AA en draagt daarmee - als eerste publicatietool in Nederland - het Waarmerk Drempelvrij. 

Daarmee wordt het mogelijk om informatie uit kantoorbestanden zoals PDF’s digitaal toegankelijk te maken, zodat zij bruikbaar zijn voor mensen met een functionele beperking. 

Bekijk een voorbeeldrapport

Drempelvrije websites voor

Veelgestelde vragen

Wanneer je een project start met Reporting of één van onze drempelvrije websites, dan mag je er vanuit gaan dat deze is getoetst op de succescriteria van WCAG en hier technisch aan voldoet. Dit betekent concreet dat je in je toegankelijkheidsverklaring kunt opnemen dat de techniek is getoetst en voldoet en dat je deze niet zelf meer hoeft te laten inspecteren. 

Voor je toegankelijkheidsverklaring ontvang je het inspectierapport en het Drempelvrij certificaat. Onze techniek stelt je verder in staat om alle content ook digitaal toegankelijk aan te bieden, doordat je in het CMS de juiste aanvullende aanpassingen kunt doen in de vorm van bijvoorbeeld suggesties voor formulieren en alt-teksten bij afbeeldingen. 

Wanneer je zeker wilt weten dat ook jouw website of publicatie volledig drempelvrij is en je het drempelvrij waarmerk zelf wilt kunnen voeren, dan hoef je alleen de content en je huisstijl nog maar te laten inspecteren. Dit betekent dat je aanzienlijk minder kosten maakt op inspectie zelf (je bespaart tot wel € 1.000) en dat je ook mogelijk flinke kosten bespaard omdat je geen technische aanbevelingen meer krijgt die door een developer moeten worden geïmplementeerd. Nadat ook je content is geïnspecteerd kun je een waarmerk Drempelvrij aanvragen. 

Meer weten? Raadpleeg ons WCAG-dossier!

De toegankelijkheid van je website is niet alleen afhankelijk van de techniek, ook de content is van belang. Denk aan de inzet van ondertiteling in een video, de alt-tekst van een afbeeldingen, etc. Wil je meer weten over toegankelijkheid? Bekijk dan ons WCAG-dossier, inclusief een whitepaperwebinar en meer.

Heb je vragen of wil je kennismaken?

Neem contact op met Wouter

Wouter van der Veen

Consultant Digitale Toegankelijkheid

050 2101200 w.vd.veen@iwink.nl