Spring naar inhoud
Inloggen

iWink als toegankelijke aanbieder opgenomen in de Dutch Digital Accessibility Index

Nieuws

Leestijd
2 min lezen
Datum

Sinds januari van dit jaar is iWink volwaardig lid van DDAI, de Dutch Digital Accessibility Index. In deze index worden alle dienstverleners geregistreerd die aantoonbaar toegankelijke en gebruiksvriendelijke digitale diensten en producten leveren. Met de registratie bij DDAI laten bedrijven zien dat hun diensten en/of producten voldoen aan de WCAG, de internationale richtlijnen voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.

Auteur
Niels ten Have
Functie
Manager Marketing

Accreditatie door Stichting Drempelvrij

De DDAI is een initiatief van Stichting Drempelvrij. Om volwaardig lid te worden van de DDAI, wordt een organisatie geaccrediteerd door de accreditatiecommissie van Stichting Drempelvrij. Deze commissie controleert of een organisatie aantoonbaar over de voldoende kennis en ervaring beschikt en toetst de producten en diensten op de richtlijnen van de WCAG. Het eindoordeel dat wij kregen van de accreditatiecommissie is positief:

iWink voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid.

Met het drempelvrij-certificaat voor onze producten lopen wij voorop in het toegankelijk maken van het web.

Rudolf Bos Product-owner iWink

Drempelvrije websites

Bij iWink vinden we het belangrijk dat de websites die we maken toegankelijk zijn voor alle doelgroepen. In de afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het drempelvrij maken van bestaande websites. Maar daarnaast hebben we ook gewerkt aan het drempelvrij maken van onze pakketten en modules, oftewel: de basis van al onze websites.

Ons websitepakket voor woningcorporaties is het pakket dat getoetst is door Stichting Drempelvrij. Voor dit pakket hebben we de accreditatie gekregen. Dat betekent dat alle websites die we vanaf nu bouwen op dit pakket in de basis standaard toegankelijk zijn voor alle gebruikers, en voldoen aan de WCAG richtlijnen.

Wil je meer weten over DDAI?

In deze introductievideo wordt uitgelegd wat DDAI precies is.