Spring naar inhoud
Inloggen

Gasunie - De energietransitie staat centraal

Je core business verandert, hoe vertaal je dat naar je website? Dat is de uitdaging waar Gasunie mee te maken kreeg. Gasunie beheert de gasopslag en gastransport in Nederland en Duitsland. Nu is dat aardgas, maar dat wordt straks ook waterstof, CO2, warmte en groen gas. Hoe zij dat aanpakt, kan ze nu optimaal laten zien op de vernieuwde website.

Sectoren Energie en infrastructuur-website Websites Diensten

Consultancy, design en development

Aandacht voor de energietransitie

Voor de nieuwe website was het belangrijk dat de energietransitie een prominente plaats kreeg. Daarnaast moest er op nieuwe website meer ruimte komen voor visuele content ten opzichte van de oude website. Ook was het belangrijk dat bezoekers met minder handelingen sneller bij de juiste informatie terecht komen.

Prominente rol voor de verschillende thema’s

Binnen de energietransitie richt Gasunie zich op 6 thema’s: aardgas, groen gas, waterstof, CO2 opslag, warmtenetten en het samenvoegen van energiesystemen. Elke thema is op de website gemakkelijk te herkennen aan een eigen kleur en logo. Daarnaast zijn nieuwsberichten en blogs voorzien van logo’s, zodat je gemakkelijk kunt zien op welk thema een bericht betrekking heeft. Ook kun je berichten filteren op thema.

Alle projecten overzichtelijk in kaart

Interessant, die thema’s, maar wat doet Gasunie daar concreet mee? Dat is te zien op de pagina Projecten. Een kaart van Nederland met 'pins' toont op welke plekken er projecten worden uitgevoerd. Nu en in de toekomst. Elke pin heeft het logo van het bijhorende thema. Door op een pin te klikken, krijg je een pop-up met meer informatie over het project. Ook is het mogelijk om de projecten te filteren, zodat je bijvoorbeeld alleen de waterstof projecten op de kaart te zien krijgt.

Snel naar de gewenste informatie

In het hoofdmenu zijn alle thema's voorzien van een icoon en korte toelichting, zodat je gemakkelijk de gewenste informatie kunt vinden.

Verder vind je er toptaken, met links naar pagina’s voor verschillende stakeholders.

Gemakkelijk zoeken door de website en project sites met Site Search 360

Voor de zoekfunctie op de website wordt gebruik gemaakt van Site Search 360. Met deze krachtige zoekmachine heb je de weergave van je zoekresultaten zelf in de hand. Zo kun je zelf synoniemen toevoegen aan veel voorkomende zoekwoorden, de zoekresultaten groeperen en voorkeursresultaten opgeven die bij een zoekopdracht bovenaan komen te staan.

De zoekmachine op gasunie.nl laat niet alleen resultaten zien van de website zelf, maar ook van andere websites van Gasunie, zoals gasunietransportservices.nl, hystock.nl en netanders.nl.

Afkortingen en begrippen uitgelegd in begrippenlijst

Wat is een gasrotonde en wat (of wie) is NEL? Technische begrippen en afkortingen die veel op de website worden gebruikt, worden uitgelegd met behulp van de begrippenlijst.

Begrippen in de tekst zijn herkenbaar aan het stippellijntje onder een woord. Klik je op een begrip, dan krijg je in een pop-up meer uitleg over dit begrip.

Pakketten en modules

Deze website is gebouwd met het Businesspakket en uitgebreid met een aantal standaard modules, waaronder de begrippenlijst, veelgestelde vragen, blog en Site Search 360. Daarnaast zijn er voor deze website ook maatwerk features gebouwd, zoals de kaart met projecten en de inhoudsopgave op alle themapagina’s.

Als team zijn we buitengewoon trots op het eindresultaat. De website is geworden zoals we van tevoren hadden bedacht en ook de manier waarop de content is gevuld sluit aan bij het door ons uitgedachte concept.

Mathijs Carolus Projectmanager iWink

Meer weten?

Neem contact op met Mark

Mark Snippe

Consultant

050 2101200 m.snippe@iwink.nl

Cases

Meer projecten