Spring naar inhoud
Inloggen

Woonborg - Integrale digitale communicatie over meerdere platformen

Online communicatiemiddelen die zo goed op elkaar aansluiten, dat het voor je gaat werken. Dat wil toch iedereen! Woningcorporatie Woonborg startte met een nieuwe website en al snel kwamen daar Reporting, Mailer en Narrowcasting bij.

Functionele en slimme online communicatie

Woonborg is een woningcorporatie actief in de dorpen in de gemeenten Groningen (Haren), Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo. Ze zijn nuchter, betrokken, innovatief en dichtbij de huurder. Dat zie je ook terug in hun online communicatiemiddelen, die kun je typeren als functioneel (geen onnodig maatwerk) en slim (gekoppeld aan bestaande systemen). Mede daardoor sluiten alle middelen perfect op elkaar aan. 

Hybride oplossing: nieuwe en bestaande software

De samenwerking startte met de ontwikkeling van een nieuwe website. Dat was noodzakelijk en moest snel gerealiseerd worden. Binnen een paar maanden is de website gerealiseerd.

Daarbij werd de website op slimme manier voor bestaande systemen geplaatst: vanaf verschillende plekken in de website worden huurders en woningzoekenden doorgeleid naar het woningaanbod of de huurdersportaal.

Alles ondergebracht in één platform

Na de website zijn er meer producten aangesloten op het Digital Communication Platform (de software van waaruit je alle iWink producten beheert). Voor het jaarverslag wordt gebruik gemaakt van Reporting, voor nieuwsbrieven van Mailer en er is ook een Narrowcasting opgemaakt.

Flexibel en toekomstgericht

Gedurende de ontwikkeling van alle middelen heeft Woonborg altijd geanticipeerd op mogelijke wijzigingen en/of ontwikkelingen in de toekomst. Ook dan moet de online communicatie staan als een huis. Zo verliep de overgang naar DrentheHuurt, het nieuwe online woningverdeelsysteem, vlekkeloos en was het linken naar het nieuwe platform in de bestaande website een kleine moeite. 

Cases

Meer projecten