Nieuwe website EnergyStock

EnergyStock vervangt de gasopslagfaciliteit Gasunie Zuidwending en kiest voor een nieuwe profilering. Vanuit deze gasopslagfaciliteit bedient EnergyStock energiebedrijven en -handelaren met op maat gemaakte oplossingen voor het optimaliseren van energieportfolio’s, het managen van risico’s en het verbeteren van handelsmogelijkheden. Voor EnergyStock ontwikkelden wij een nieuwe responsive website.

Nieuwe profilering

EnergyStock is geen kopie van Gasunie Zuidwending, maar een organisatie met een nieuwe strategie en nieuwe positionering. EnergyStock is het nieuwe merk. Daarom werd ook bij de ontwikkeling van de website gekozen voor een insteek die past bij de nieuwe profilering.

Toegankelijk en inzichtelijk

De wens was een toegankelijke website die goed aansluit bij de behoefte van de doelgroepen van EnergyStock. Op de website wordt daarom veel over de verschillende services verteld. Producteigenschappen zijn niet alleen beschreven, maar ook grafisch weergegeven waardoor de diversiteit in services inzichtelijk is.

Daily data

De website bevat actuele data over het gebruik van de gasopslag. Zo is te zien hoeveel gas er in of uit de gasopslag stroomt en is de totale hoeveelheid opgeslagen gas inzichtelijk. Dagelijks komt via een koppeling de meest actuele data binnen, waardoor de grafieken, tabellen en downloads altijd up-to-date zijn.

iWink begreep goed wat onze bedoeling was met de website en was in staat onze strategische vragen te vertalen naar werkbare toepassingen op de website.

Reinalt Nijboer
Business Development Manager, EnergyStock

EnergyStock & iWink

Tijdens de ontwikkeling van de website was de organisatie nog volop in ontwikkeling. Marc van der Haar, projectmanager iWink: "Het was een mooie uitdaging om in die korte tijd en temidden van deze ontwikkelingen toch een passende en goede website neer te zetten." 

Reinalt Nijboer, Business Development Manager EnergyStock: "De samenwerking met iWink was prettig. iWink begreep goed wat onze bedoeling was met de website en was in staat onze strategische vragen te vertalen naar werkbare toepassingen op de website. Dat we zelf de puntjes op de i moesten zetten van onze marketing- en communicatieaanpak vroeg wel enige flexibiliteit van iWink bij de bouw van de website. Toch werd de site binnen planning en budget opgeleverd. De website draagt zeker bij aan de huidige businessontwikkeling van EnergyStock."

Bekijk de website van EnergyStock

HANNN verbindt ook online Welke websites gingen er de afgelopen tijd online?