Spring naar inhoud
Inloggen

iWink, trotse internetpartner van Gasunie

Sinds 2008 zijn wij de internetpartner van Gasunie. In de afgelopen jaren hebben we digitale nieuwsbrieven, het intranet, het narrowcastingsysteem, jaarverslagen en tientallen websites gerealiseerd.

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf voor de internationale markt. De activiteiten variëren van het verzorgen van gastransport tot de opslag van gas en de overslag van vloeibaar gas (LNG). En van het participeren in internationale deelnemingen tot het ontwikkelen van nieuwe diensten.  

De samenwerking met Gasunie is een echt partnership. En zo werken wij het liefst.

Gasunie & iWink

Tientallen slimme websites

Ons denk- bouw- en ontwerpwerk hield niet op bij de corporate website. Door de projecten, partnerships en nevenonderdelen is de online communicatie van Gasunie verdeeld over verschillende, doelgroepspecifieke websites. 

Het vlaggenschip: www.gasunie.nl

Gasunie Transport Services

GTS is een dochtermaatschappij van Gasunie en beheerder van het landelijk gastransportnet in Nederland.

Het doel van GTS is het op onafhankelijke wijze aanbieden en uitvoeren van gastransportdiensten ten behoeve van een goed functionerende vrije gasmarkt.

Een belangrijk focusgebied van GTS is het optimaal aandacht besteden aan haar klanten en leveranciers. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is de interne organisatiestructuur geoptimaliseerd met als doel een nog hoger serviceniveau. Belangrijkste opdracht voor de nieuwe website van GTS is het doorvertalen van dit serviceniveau en het realiseren van een kennisrijk platform waar de uiteenlopende doelgroepen goed hun weg vinden.

Gasunie Transportservices

Data-ontsluiting

Een geavanceerde koppeling met de back-end systemen van GTS ontsluit iedere vijf minuten de actuele gasinformatie op de website. Deze informatie is van essentieel belang voor de klanten van GTS en moet te alle tijde beschikbaar zijn. Om die reden koos ook GTS voor een fall-back oplossing.

gasuniebouwt.nl

Gasuniebouwt

De meeste projecten waarbij Gasunie 'in het veld' werkt zijn niet heel zichtbaar. 

Gasuniebouwt is de naam van het project dat in 2013 en 2014 circa 105 kilometer gastransportleiding aanlegt tussen Beverwijk en Wijngaarden. Een enorm project met consequenties voor de omwonenden, forenzen en andere betrokkenen.

De projectwebsite gasuniebouwt.nl had als belangrijkste opdracht met name de omwonenden te informeren over de werkzaamheden en hierin social media een belangrijke plek te geven en is later omgezet naar een overkoepelende website voor alle projecten van Gasunie. 

Voor omwonenden is altijd de meest actuele informatie beschikbaar. Deze aanpak getuigt van respect en is een voorbeeld voor moderne ‘omwonendencommunicatie’."

Grand Prix Customer Media over gasuniebouwt.nl Jurybeoordeling

EnergyStock

EnergyStock vervangt de gasopslagfaciliteit Gasunie Zuidwending en kiest voor een nieuwe profilering. Vanuit deze gasopslagfaciliteit bedient EnergyStock energiebedrijven en -handelaren met op maat gemaakte oplossingen voor het optimaliseren van energieportfolio’s, het managen van risico’s en het verbeteren van handelsmogelijkheden. Voor EnergyStock ontwikkelden wij een nieuwe responsive website.

De website bevat actuele data over het gebruik van de gasopslag. Zo is te zien hoeveel gas er in of uit de gasopslag stroomt en is de totale hoeveelheid opgeslagen gas inzichtelijk. Dagelijks komt via een koppeling de meest actuele data binnen, waardoor de grafieken, tabellen en downloads altijd up-to-date zijn.

iWink begreep goed wat onze bedoeling was met de website en was in staat onze strategische vragen te vertalen naar werkbare toepassingen op de website.

Reinalt Nijboer Business Development Manager, EnergyStock

Narrowcasting

Gasunie maakt gebruik van Narrowcasting op al haar verschillende vestigingen in het land.

Op het hoofdkantoor in Groningen draaien verschillende 'presentaties', aangepast aan de plaats waar de schermen hangen. Zo toont het scherm bij het bedrijfsrestaurant het menu van de dag. In de centrale hal bij de liften wordt een presentatie getoond met o.a. interne vacatures en het getransporteerde gas van die dag. De verschillende vestigingen in het land maken ook gebruik van narrowcasting om aan te geven welke vergaderzalen op welk moment gereserveerd zijn.

Naast de standaard mogelijkheden binnen Narrowcasting (o.a. Twitter- en Buienradar integratie) is de narrowcasting voor Gasunie ook gekoppeld aan de interne bedrijfssystemen voor het ontsluiten van vacatures en gastransportinformatie. 

methaNet

Een belangrijk project voor zowel Gasunie als onszelf was het realiseren van methaNet: het intranet van Gasunie. Hierbij werd niet alleen een omgeving gecreëerd waar nieuws en documentatie beter toegankelijk werden voor de 1.700 medewerkers.

De nadruk lag vooral op het samenbrengen van de verschillende applicaties en software die medewerkers gebruiken.

In methaNet zijn alle benodigde applicaties via het intranet in één klik beschikbaar binnen een dropdown scherm, door middel van een zogenaamde layer. Een gebruiksvriendelijke en effectieve oplossing waardoor het intranet bovendien het startpunt van elke werkdag is geworden.

Erkenning

Met zowel methaNet als de corporate website zijn we genomineerd geweest voor een Dutch Interactive Award, een prijs voor het allerbeste interactieve werk van het jaar. De case ‘Gasunie bouwt’ leverde ons een nominatie op voor de Grand Prix Customer Media Award en een hele mooie jurybeoordeling. Als vaste internetpartner van Gasunie zijn we trots op deze nominaties, en wij niet alleen. Eveline van der Hek, communicatieadviseur bij Gasunie: “Het genomineerd worden is een geweldige erkenning waar we enorm trots op zijn.”

Het genomineerd worden is een geweldige erkenning waar we enorm trots op zijn

Eveline van der Hek Communicatieadviseur bij Gasunie

Meer weten?

Neem contact met me op!

Mark Snippe

Consultant

050 2101200 m.snippe@iwink.nl