Spring naar inhoud
Inloggen

Patyna - De zorgorganisatie in een nieuw jasje gestoken

Patyna biedt zorg, welzijn en wonen aan ouderen in Friesland. Thuis of op een van de ruim 25 locaties. Wij mochten de nieuwe website voor de ouderenzorgorganisatie bouwen.

Patyna is een zorginstelling in Friesland die het proces van ouder worden ziet als een verrijking van het leven en de mens die het leeft. We spraken Esther Larooi, communicatiemedewerker voor Patyna over de nieuwe website. "We wensten een nieuwe website om meerdere redenen, onder andere om mobiele websitebezoekers beter te bedienen, privacy en digitaal toegankelijk te zijn, een gebruiksvriendelijker CMS te hebben en om onze organisatie nog beter te positioneren."

iWink als internetpartner

"In de selectie voor een internetpartner hebben we meerdere organisaties gesproken, uiteindelijk zijn we voor iWink gegaan." Welke factoren daarin meespeelden? "De prijs is natuurlijk aantrekkelijk, maar ook het persoonlijke contact. Daarnaast bouwen jullie websites voor meerdere zorgorganisaties. Daardoor kunnen we meeprofiteren in de ontwikkeling." (Red. Dat klopt. Onze producten, zoals de Care website, worden continu doorontwikkeld.)

Koppeling met Easycruit

"De structuur van de website is hetzelfde gebleven." Verder maakt de website een koppeling met recruitmentsoftware EasyCruit. "Het werken-bij onderdeel wordt steeds belangrijker. Daarom hebben we een job-alert toegevoegd. Ook hebben we wat aanpassingen gedaan in de weergave van de vacatures. En de komende periode gaan we nog meer verhalen toevoegen."

Jullie bouwen websites voor meerdere zorgorganisaties. Daardoor kunnen we meeprofiteren in de ontwikkeling.

Esther Larooi Patyna

Thuiszorg koppelen aan wijkverpleegkundige

Patyna werkt met verschillende thuiszorgteams met een wijkverpleegkundige als spin in het web. Om het websitebezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken is zoeken op postcode mogelijk. Een element dat ook terugkomt op de nieuwe website, daarnaast is er een call-to-action voor persoonlijk contact toegevoegd aan de Thuiszorgpagina. "Dat is heel handig. Een websitebezoeker kan op die manier direct in contact komen met een wijkverpleegkundige."

Samenwerking met iWink

Wat Esther van onze samenwerking vond en vindt? "Goed. Je wordt tijdens het bouwen van de website goed op de hoogte gehouden. Daardoor weet je wat er is opgepakt, maar ook ben je goed op de hoogte van het aantal uren en de gemaakte kosten."

De basis van onze producten is het Digital Communication Platform met daarin ook het CMS van de website. Hoe beviel het vullen van de website? "Na een training van 1,5 uur, kon ik mijn weg er snel in vinden. En ook kon ik al beginnen met het overzetten van de content terwijl er nog gebouwd werd."

Of Esther nog tips heeft voor collega's in de keuze voor een nieuwe website? "Denk allereerst goed na over wat je wil, bekijk andere (ook niet zorggerelateerde) websites, besteed aandacht aan de briefing en nodig verschillende webbouwers uit om een goede vergelijking te maken."

De komende periode gaan we samen door met de doorontwikkeling van de website. Wij kijken er naar uit!

Meer weten?

Neem contact op met Wouter

Wouter van der Veen

Consultant digitale communicatie

050 2101200 w.vd.veen@iwink.nl

Cases

Meer projecten